A bolognai rakott krumpli egy izgalmas és ínycsiklandó fogás, amely ötvözi a klasszikus rakott krumpli és az olasz bolognai szósz ízvilágát. Kiváló választás azoknak, akik valami újat próbálnának ki a rakott ételek világában. Fedezd fel, hogyan készítheted el ezt a könnyen követhető, finom és különleges bolognai rakott krumpli receptet, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 tasak Maggi Bolognai spagetti alap
- 1.5 teáskanál só
- 3 dl tejföl
- 80 dkg burgonya
- 2 evőkanál étolaj
- 2 dl víz
- 10 dkg trappista sajt
- 40 dkg darált sertéshús
Elkészítési idő:
- 70 perc
Elkészítés menete:
- A burgonyát megpucoljuk és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
- A húst a felforrósított olajon megpároljuk, hozzáöntjük a MAGGI Bolognai alapot és 2 dl vizet.
- Pár perc alatt, kevergetve összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk.
- A burgonyát nagyobb tálba rakjuk, alufóliával letakarjuk és 5 percig 800 watton pároljuk.
- Ezután egy kisebb tepsiben 2 sor burgonyát lerakunk, elosztjuk rajta a darálthús felét.
- Majd egy sor burgonya, egy réteg hús következik, a tetejére elosztjuk a maradék burgonyát. A tetejét megkenjük a tejföllel.
- Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!