Miért imádja nálunk mindenki a Bolognai Rakott Krumplit? Próbáld Ki Te is!

A bolognai rakott krumpli egy izgalmas és ínycsiklandó fogás, amely ötvözi a klasszikus rakott krumpli és az olasz bolognai szósz ízvilágát. Kiváló választás azoknak, akik valami újat próbálnának ki a rakott ételek világában. Fedezd fel, hogyan készítheted el ezt a könnyen követhető, finom és különleges bolognai rakott krumpli receptet, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését!

  • 1 tasak Maggi Bolognai spagetti alap
  • 1.5 teáskanál só
  • 3 dl tejföl
  • 80 dkg burgonya
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 dl víz
  • 10 dkg trappista sajt
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 70 perc
  • A burgonyát megpucoljuk és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
  • A húst a felforrósított olajon megpároljuk, hozzáöntjük a MAGGI Bolognai alapot és 2 dl vizet.
  • Pár perc alatt, kevergetve összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk.
  • A burgonyát nagyobb tálba rakjuk, alufóliával letakarjuk és 5 percig 800 watton pároljuk.
  • Ezután egy kisebb tepsiben 2 sor burgonyát lerakunk, elosztjuk rajta a darálthús felét.
  • Majd egy sor burgonya, egy réteg hús következik, a tetejére elosztjuk a maradék burgonyát. A tetejét megkenjük a tejföllel.
  • Gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.