Bolognai húsgombóc

Próbáltad már a bolognai húsgombócot? A recept titka a lassú főzés, amely segít a húsgombóc puhaságának és a paradicsomos szósz ízeinek tökéletes összhangjában. A bolognai húsgombóc laktató és ízletes választás ebédre vagy vacsorára. Ideális választás, ha gyors és ízletes fogásra vágyunk. A bolognai húsgombóc nemcsak finom, hanem változatos és hozzájárul az egészséges étkezésünkhöz. Próbáld ki és sajátítsd el ezt a fantasztikus olaszos receptet!

Bolognai húsgombóc
  • 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
  • 40 dkg darált sertéshús (válasszunk ne túl zsíros, sovány sertéshúst)
  • 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 20 dkg hámozott és apróra vágott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanálnyi fűszerek, bazsalikom, friss
  • só és feketebors ízlés szerint
  • kb. 70 perc
  • Húsgombóc elkészítése:
    • A darált sertéshúshoz adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát. Ízesítsük azt sóval és borssal.
    • Tegyük hozzá reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet
    • Formázzunk kis húsgombócokat, majd tekerjük bele azokat a maradék morzsába.
    • Az elkészült húsgombócokat süssük ki bő olívaolajban.
  • Paradicsomszósz elkészítése:
    • A paradicsomot hámozzuk és szeleteljük fel.
    • A vöröshagymát vágjuk apróra és egy másik edényben pároljuk meg aranysárgára olívaolajon.
    • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy konzervnyi paradicsompürét. Keverjük el alaposan és ezután tegyük hozzá felszeletelt hámozott paradicsomot.
    • Ehhez adjuk hozzá a bazsalikomot, majd forraljuk fel azt.
  • Az így elkészült paradicsom szószt öntsük rá a húsgombócokra és tegyük még hozzá a klasszikus bolognai szószt.
  • Főzzük kis lángon addig, míg be nem sűrűsödik a mártásunk.
  • Frissen tálaljuk. Tésztával: makarónival, spagettivel, fusillivel vagy akár nokedlivel is nagyon ízletes.
  • Savanyúságként kovászos uborka illik hozzá.