Próbáltad már a bolognai húsgombócot? A recept titka a lassú főzés, amely segít a húsgombóc puhaságának és a paradicsomos szósz ízeinek tökéletes összhangjában. A bolognai húsgombóc laktató és ízletes választás ebédre vagy vacsorára. Ideális választás, ha gyors és ízletes fogásra vágyunk. A bolognai húsgombóc nemcsak finom, hanem változatos és hozzájárul az egészséges étkezésünkhöz. Próbáld ki és sajátítsd el ezt a fantasztikus olaszos receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
- 40 dkg darált sertéshús (válasszunk ne túl zsíros, sovány sertéshúst)
- 1 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 1 konzerv paradicsompüré
- 20 dkg hámozott és apróra vágott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanálnyi fűszerek, bazsalikom, friss
- só és feketebors ízlés szerint
Elkészítési idő:
- kb. 70 perc
Elkészítés menete:
- Húsgombóc elkészítése:
- A darált sertéshúshoz adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát. Ízesítsük azt sóval és borssal.
- Tegyük hozzá reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet
- Formázzunk kis húsgombócokat, majd tekerjük bele azokat a maradék morzsába.
- Az elkészült húsgombócokat süssük ki bő olívaolajban.
- Paradicsomszósz elkészítése:
- A paradicsomot hámozzuk és szeleteljük fel.
- A vöröshagymát vágjuk apróra és egy másik edényben pároljuk meg aranysárgára olívaolajon.
- Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és egy konzervnyi paradicsompürét. Keverjük el alaposan és ezután tegyük hozzá felszeletelt hámozott paradicsomot.
- Ehhez adjuk hozzá a bazsalikomot, majd forraljuk fel azt.
- Az így elkészült paradicsom szószt öntsük rá a húsgombócokra és tegyük még hozzá a klasszikus bolognai szószt.
- Főzzük kis lángon addig, míg be nem sűrűsödik a mártásunk.
- Frissen tálaljuk. Tésztával: makarónival, spagettivel, fusillivel vagy akár nokedlivel is nagyon ízletes.
- Savanyúságként kovászos uborka illik hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!