Magyaros bolognai tészta

A magyaros bolognai tészta a hagyományos olasz recept és a magyar konyha ízvilágának tökéletes ötvözete. A szaftos, fűszeres ragu kolbásszal készül, így még gazdagabb és karakteresebb lesz. Gyorsan elkészíthető, így ideális választás egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához.

Magyaros bolognai tészta
  • 500 g tészta (fusilli)
  • 200 ml főzőtejszín (20%-os)
  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 35 dkg szárazkolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg trappista sajt
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • kb. 40 perc
  • A kolbászt húsdarálóval ledaráljuk, és a hagymát felkockázzuk.
  • Két evőkanál olajon a hagymát lepiritjuk kicsit, rárakjuk a kolbászt, és kevergetve tovább piritjuk, amíg a kolbász szétesik morzsáira és a zsírja kisül.
  • Felöntjük a paradicsomszósszal, párszor megkeverjük rotyogásig, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  • Ha felforrt megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Mivel a kolbász elég fűszeres, nem nagyon kell mást hozzáadni.
  • Mindeközben sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük.
  • Összekeverjük a tésztát a szósszal, és rászórjuk a sajtot a tetejére, és 180 fokon hőlégkeverésen 10 perc alatt a sajtot a tetejére piritjuk.