A magyaros bolognai tészta a hagyományos olasz recept és a magyar konyha ízvilágának tökéletes ötvözete. A szaftos, fűszeres ragu kolbásszal készül, így még gazdagabb és karakteresebb lesz. Gyorsan elkészíthető, így ideális választás egy tartalmas ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 500 g tészta (fusilli)
- 200 ml főzőtejszín (20%-os)
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 35 dkg szárazkolbász
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg trappista sajt
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő:
- kb. 40 perc
Elkészítés menete:
- A kolbászt húsdarálóval ledaráljuk, és a hagymát felkockázzuk.
- Két evőkanál olajon a hagymát lepiritjuk kicsit, rárakjuk a kolbászt, és kevergetve tovább piritjuk, amíg a kolbász szétesik morzsáira és a zsírja kisül.
- Felöntjük a paradicsomszósszal, párszor megkeverjük rotyogásig, majd hozzáöntjük a tejszínt.
- Ha felforrt megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Mivel a kolbász elég fűszeres, nem nagyon kell mást hozzáadni.
- Mindeközben sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük.
- Összekeverjük a tésztát a szósszal, és rászórjuk a sajtot a tetejére, és 180 fokon hőlégkeverésen 10 perc alatt a sajtot a tetejére piritjuk.
Jó étvágyat kívánunk!