Próbáltad már a húsmentes vegán bolognait? A vegán bolognai egy tökéletes választás, ha könnyedebb, de ízben gazdag ételt keresel. Tálald forró spagettivel, szórd meg friss bazsalikommal, és élvezd a mennyei olaszos ízeket.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 10 dkg szójagranulátum
- 1 pohár növényi tejföl
- 1/2 pohár paradicsomlé
- 15 dkg reszelt növényi sajt
- oreganó ízlés szerint
- gyömbér ízlés szerint
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál pirospaprika
- őrölt koriander ízlés szerint
- őrölt chili ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő:
- kb. 30 perc
Elkészítés menete:
- A szójagranulátumot sós vízbe beáztatjuk, miután megdagadt, kinyomkodjuk a levét, és félre tesszük.
- A paradicsomlevet a tejföllel és a gyömbérrel, valamint a bazsalikommal alaposan összekeverjük.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat felforrósítunk, majd beleszórjuk a koriandert, oreganót, pirospaprikát, a chilit.
- Összekeverjük, majd kicsit megpirítjuk a fűszereket.
- Utána beleöntjük a félretett szóját, összedolgozzuk és kicsit ezt is megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk.
- A pirított fűszereket a paradicsomos szósszal összekeverjük.
- Főtt spagettitésztával, frissen tálaljuk. Ételünk tetejét reszelt növényi sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!