Vegán bolognai, így készítsd el húsmentes bolognai szószt!

Próbáltad már a húsmentes vegán bolognait? A vegán bolognai egy tökéletes választás, ha könnyedebb, de ízben gazdag ételt keresel. Tálald forró spagettivel, szórd meg friss bazsalikommal, és élvezd a mennyei olaszos ízeket.

Vegán bolognai szósz
  • 10 dkg szójagranulátum
  • 1 pohár növényi tejföl
  • 1/2 pohár paradicsomlé
  • 15 dkg reszelt növényi sajt
  • oreganó ízlés szerint
  • gyömbér ízlés szerint
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt koriander ízlés szerint
  • őrölt chili ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kb. 30 perc
  • A szójagranulátumot sós vízbe beáztatjuk, miután megdagadt, kinyomkodjuk a levét, és félre tesszük.
  • A paradicsomlevet a tejföllel és a gyömbérrel, valamint a bazsalikommal alaposan összekeverjük.
  • Egy serpenyőben kevés olívaolajat felforrósítunk, majd beleszórjuk a koriandert, oreganót, pirospaprikát, a chilit.
  • Összekeverjük, majd kicsit megpirítjuk a fűszereket.
  • Utána beleöntjük a félretett szóját, összedolgozzuk és kicsit ezt is megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk.
  • A pirított fűszereket a paradicsomos szósszal összekeverjük.
  • Főtt spagettitésztával, frissen tálaljuk. Ételünk tetejét reszelt növényi sajttal szórjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük