Receptünkben egy nagyon finom vendégváró sütemény a bolognai húsos pite készítésének titkát sajátíthatod el. Ez az ízletes sós finomság, fűszeres hússal szaftos marhahússal biztos sok vendéget meghódít. Nemcsak vacsora lehet; szuper sörkorcsolya vendégváráskor is.

Hozzávalók: (5 személyre)
- 40 dkg darált marhahús
- 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
- 12 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 0.5 dl tejszín
- 1 db tojás
- 2 evőnakál étolaj
- 2 teáskanál só
Elkészítési idő:
- kb. 60 perc
Elkészítés menete:
- A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.
- Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.
- A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30×30-as téglalappá nyújtjuk.
- 7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.
- A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit
- A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le.
- Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Jó étvágyat kívánunk!