Bolognai húsos pite recept

Receptünkben egy nagyon finom vendégváró sütemény a bolognai húsos pite készítésének titkát sajátíthatod el. Ez az ízletes sós finomság, fűszeres hússal szaftos marhahússal biztos sok vendéget meghódít. Nemcsak vacsora lehet; szuper sörkorcsolya vendégváráskor is. 

Bolognai húsos pite
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 2 evőnakál étolaj
  • 2 teáskanál só
  • kb. 60 perc
  • A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.
  • A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.
  • A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30×30-as téglalappá nyújtjuk.
  • 7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.
  • A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit
  • A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le.
  • Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.