Vajpuha töltött cukkini bolognai raguval

Receptünkből megtudhatod, hogyan készíthetsz finom és szaftos bolognai ragus töltött cukkinit! Az olasz ízvilág nagyon jól kiegészíti a cukkini sajátos zamatát. A bolognais cukkini nagyon sokak kedvence, nem csak egészséges, hanem rendkívül laktató fogás. Diétázóknak különösen ajánljuk. Ételünk mindössze 410 kcal adagonként.

Bolognaival töltött cukkini recept
  • 4 közepes cukkini
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 35 dkg sűrített paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kis cikk zeller
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • kb. 60 perc
  • Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk. Meghámozzuk a sárgarépát meg a zellert, és durva reszelőn lereszeljük.
  • Kevés zsiradékon az előkészített zöldségeket megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a darált húst, a finomra felvágott zöld fűszereket, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint megsózzuk.
  • Beletesszük a paradicsompürét, közben vizet hozzáadva sűrű ragut készítünk belőle.
  • A cukkinik belsejét karalábévájóval kivájjuk, majd a kész bolognai ragut a cukkinikbe töltjük.
  • Az így elkészült bolognais cukkinicsónakok tetejére sajtot reszelünk és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Akkor kész, amikor a sajt jól ráolvad az ételre.
  • Frissen tálaljuk. Nagyon sokak kedvence az étel egyedi ízvilága miatt.