Receptünkből megtudhatod, hogyan készíthetsz finom és szaftos bolognai ragus töltött cukkinit! Az olasz ízvilág nagyon jól kiegészíti a cukkini sajátos zamatát. A bolognais cukkini nagyon sokak kedvence, nem csak egészséges, hanem rendkívül laktató fogás. Diétázóknak különösen ajánljuk. Ételünk mindössze 410 kcal adagonként.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 közepes cukkini
- 30 dkg darált sertéshús
- 35 dkg sűrített paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kis cikk zeller
- bazsalikom
- kakukkfű
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- só
Elkészítési idő:
- kb. 60 perc
Elkészítés menete:
- Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk. Meghámozzuk a sárgarépát meg a zellert, és durva reszelőn lereszeljük.
- Kevés zsiradékon az előkészített zöldségeket megpároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, a finomra felvágott zöld fűszereket, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint megsózzuk.
- Beletesszük a paradicsompürét, közben vizet hozzáadva sűrű ragut készítünk belőle.
- A cukkinik belsejét karalábévájóval kivájjuk, majd a kész bolognai ragut a cukkinikbe töltjük.
- Az így elkészült bolognais cukkinicsónakok tetejére sajtot reszelünk és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Akkor kész, amikor a sajt jól ráolvad az ételre.
- Frissen tálaljuk. Nagyon sokak kedvence az étel egyedi ízvilága miatt.
Jó étvágyat kívánunk!