Bolognai leveles tészta recept

A bolognai leveles tészta recept tökéletes választás! Ez az egyszerű, mégis ínycsiklandó fogás ötvözi a klasszikus bolognai ragut és a ropogós leveles tésztát. A bolognai leveles papucs elkészítése gyors és nem igényel különleges konyhai tapasztalatot. Ideális hétköznapi vacsorákhoz, de akár vendégváró finomságnak is. A gyerekek és felnőttek egyaránt imádni fogják ezt a szaftos, zamatos ételt. Tökéletes választás lehet bulikra, piknikre vagy egy gyors ebédre is. Próbáld ki te is!

  • 1 tasak Maggi Bolognai spagetti alap
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál étolaj
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 dl víz
  • 40 dkg darált pulykahús
  • kb. 45 perc
  • A húst a megforrósított olajon kevergetve fehérre pirítjuk, hozzáadjuk a 4 dl vízzel elkevert MAGGI Bolognai spagetti alapot és 8-10 perc alatt készre főzzük.
  • A leveles tésztát kiterítjük és 8×8 cm-es négyzetekre osztjuk.
  • A négyzetek oldalánál a tésztát a két szemben lévő saroktól indítva 1-1 cm szélesen bemetsszük, hideg vízzel megkenjük a széleket.
  • Az egyik sarokból az így kapott egy centi csíkot a másik átlós sarokhoz hajtjuk (de nem rá, hanem csak mellé), majd ezen áthajtjuk az ebben a sarokban bemetszett tésztacsíkot a szemben lévő sarokba.
  • A papucsok közepére elosztjuk a bolognai mártást, a papucsok széleit picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak a tésztarétegek, és megkenjük a felvert tojással.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, ízlés szerint reszelt sajttal megszórva tálaljuk

Frissen tálaljuk. Laktató, tartalmas és kíváló vendégváró étel. (Forrás: Maggi)