Receptünk egy tipikus olasz reggeli, a bolognai frittata készítését mutatja be. Az olaszok omlettjét, a frittatát igazán gyorsan elkészíthetjük, ráadásul nagyobbrészt a sütőben készül. Omlettünket bolognai alappal és gazdag zöldségkeverékkel tesszük egyedivé. Ínyencek sajtot is reszelhetnek rá, mely gyorsan megolvad a forró tojáslepényen. Próbáld ki és indítsd a napod ezzel a finom és gyors reggelivel!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 tasak Maggi Bolognai alap
- 1 teáskanál só
- 8 db tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 60 dkg fagyasztott zöldségkeverék
Elkészítési idő:
- kb. 20 perc
Elkészítés menete:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A zöldségeket serpenyőben egy kevés olajon átforrósítjuk, és 10 percig kevergetve megpároljuk, sózzuk.
- A tojásokat felverjük, sózzuk, majd hozzákeverjük a MAGGI Bolognai Alapot is.
- Egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az étolajat
- Jól körbeforgatjuk, rádobjuk a zöldségeket, egyenletesen elterítjük, majd rácsorgatjuk a tojásos keveréket.
- Csak addig sütjük, amíg a serpenyő szélén kezd megdermedni a tojás.
- Ezután 8-10 percre betoljuk a sütőbe, majd forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!