Egy vérbeli olasz reggeli: Bolognai frittata

Receptünk egy tipikus olasz reggeli, a bolognai frittata készítését mutatja be.  Az olaszok omlettjét, a frittatát igazán gyorsan elkészíthetjük, ráadásul nagyobbrészt a sütőben készül. Omlettünket bolognai alappal és gazdag zöldségkeverékkel tesszük egyedivé. Ínyencek sajtot is reszelhetnek rá, mely gyorsan megolvad a forró tojáslepényen. Próbáld ki és indítsd a napod ezzel a finom és gyors reggelivel!

Bolognai frittata
  • 1 tasak Maggi Bolognai alap
  • 1 teáskanál só
  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 60 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • kb. 20 perc
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A zöldségeket serpenyőben egy kevés olajon átforrósítjuk, és 10 percig kevergetve megpároljuk, sózzuk.
  • A tojásokat felverjük, sózzuk, majd hozzákeverjük a MAGGI Bolognai Alapot is.
  • Egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az étolajat
  • Jól körbeforgatjuk, rádobjuk a zöldségeket, egyenletesen elterítjük, majd rácsorgatjuk a tojásos keveréket.
  • Csak addig sütjük, amíg a serpenyő szélén kezd megdermedni a tojás.
  • Ezután 8-10 percre betoljuk a sütőbe, majd forrón tálaljuk.