Rétes bolognai raguval

A bolognai raguval töltött rétes egy izgalmas és ízletes fogás, amely ötvözi az olasz konyha gazdag ízvilágát a magyar rétes hagyományával. A ropogós rétestészta tökéletesen harmonizál a szaftos, fűszeres bolognai raguval, amely marhahúsból, paradicsomból és aromás fűszerekből készül. Kiváló vendégváró fogás, amely garantáltan lenyűgözi a családot és barátokat. Ha valami különlegesre vágysz, próbáld ki ezt a kreatív receptet!

  • 50 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1-1 fehér- és sárgarépa
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom
  • 1 csomag leveles-tészta
  • 1 tojás a tészta kenéshez
  • reszelt trappista sajt ízlés
  • kb. 60 perc
  • Először elkészítjük a bolognai ragut: (Javasolt, hogy a ragut pár órával korábban készítsük el, mert így ki tud hűlni teljesen a töltelék.)
    • A felhevített olajban üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Átpirítjuk a felaprított fokhagymát és a durvára reszelt zöldségeket (sárgarépát, fehérrépát).
    • Ezután a darált húst fehéredésig pirítjuk rajta.
    • Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kissé szétzúzzuk a paradicsomdarabokat, és egy kevés vízzel pároljuk, néha megkevergetve kb. 45 percig.
    • Közben ízlés szerint fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal ízesítjük majd a mártás sűrűségűre főzzük.
  • Töltsük meg a kiterített leveles tésztát az elészített raguval úgy hogy a leveles tészta egyik végében legyen a ragú.
  • A ragut szórjuk meg 10 dkg reszelt trappista sajttal.
  • A leveles tészta szabad végét vágjuk be késsel, majd ezután hajtsuk rá a tésztát a ragus részre.
  •  Tojással lekenjük a tetejét és 200 fokon előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. 

Frissen tálaljuk. Laktató, tartalmas és kíváló vendégváró étel.