Ezúttal egy nagyon gyorsan elkészíthető finom és ízletes sós sütemény receptjét osztjuk meg. A bolognai szósz leveles tésztával készítjük el. Kiváló harapnivaló vendégek fogadására, gyerek ünnepségre. A recept egyszerű mivel kész bolognai szószt és leveles tésztát használunk. Kezdők is bátran kipróbálhatják a siker nem maradhat el.

Hozzávalók:
- 2 evőkanál étolaj
- 25 dkg sertés darált hús
- 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- sütőpapír a sütéshez
- robotgép a ragu és darált hús eldolgozásához
Elkészítési idő:
- kb. 45 perc
Elkészítés menete:
- Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a húshoz a bolognai szószt. Addig forraljuk (kb. 10 percig), amíg sűrű mártást nem kapunk.
- A húsos ragut átöntjük egy késes betétű robotgépbe, vagy botmixerrel alaposan összetörjük, hogy minél könnyebb legyen majd elkenni.
- A leveles tésztát kicsomagoljuk és ha szükséges, kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, óvatosan feltekerjük, majd egycentis szeletekre vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és elrendezzük majd lekenjük tojással, ezután megszórjuk reszelt sajttal.
- 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Frissen tálaljuk, de nagyon jól eltartható. Fogyaszthatjuk teával, üdítővel, vagy sörkorcsolyaként is egy-egy meccsnézés alkalmával.
Jó étvágyat kívánunk!