Ízletes bolognai csiga gyorsan és finoman

Ezúttal egy nagyon gyorsan elkészíthető finom és ízletes sós sütemény receptjét osztjuk meg. A bolognai szósz leveles tésztával készítjük el. Kiváló harapnivaló vendégek fogadására, gyerek ünnepségre. A recept egyszerű mivel kész bolognai szószt és leveles tésztát használunk. Kezdők is bátran kipróbálhatják a siker nem maradhat el.

Bolognai csiga
  • 2 evőkanál étolaj
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • sütőpapír a sütéshez
  • robotgép a ragu és darált hús eldolgozásához
  • kb. 45 perc
  • Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk.
  • Hozzáadjuk a húshoz a bolognai szószt. Addig forraljuk (kb. 10 percig), amíg sűrű mártást nem kapunk.
  • A húsos ragut átöntjük egy késes betétű robotgépbe, vagy botmixerrel alaposan összetörjük, hogy minél könnyebb legyen majd elkenni.
  • A leveles tésztát kicsomagoljuk és ha szükséges, kinyújtjuk. Megkenjük a húsos krémmel, óvatosan feltekerjük, majd egycentis szeletekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és elrendezzük majd lekenjük tojással, ezután megszórjuk reszelt sajttal.
  • 200 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Frissen tálaljuk, de nagyon jól eltartható. Fogyaszthatjuk teával, üdítővel, vagy sörkorcsolyaként is egy-egy meccsnézés alkalmával.