Készítsd el ezt a egyszerű és gyors receptet! A puha, aranybarnára sült leveles tésztát szaftos bolognai ragu rejtőzik, melyet gondosan válogatott, friss alapanyagokból készítünk. A bolognai ragu friss darált húsból, paradicsomszószból és ízletes olasz fűszerekből készül. A bolognai táska kiváló választás ebédre és vacsorára egyaránt.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 db sűrített paradicsom konzerv
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 1/2 teáskanál oregánó
- 1 csipet só, 1 csipet őrölt feketebors
- 25 dkg leveles tészta
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- A vöröshagymát felaprítjuk, és 1 evőkanál napraforgó étolajon aranysárgára dinszteljük.
- Hozzáadunk még 1 evőkanál étolajat és 20 dkg darált sertéshúst. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
- Ezután hozzáöntjük az 1 konzervnyi paradicsompürét. Hozzáadunk 1 csipet sót és 1 csipet őrölt feketeborsot.
- Belekeverjük a bazsalikomot és az oregánót.
- Hozzákeverünk egy gerezd zúzott fokhagymát. 5-10 percig főzzük még. Levesszük a tűzről, és picit hűlni hagyjuk.
- Az előkészített leveles tésztát néhány mm vastagra kinyújtjuk, és 6×10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
- A lapok egyik felére szószt halmozunk, befedjük őket a másik rész tésztával, a széleket pedig alaposan összenyomkodjuk. Táskát formázunk a tésztából.
- Előmelegített sütőben, addig sütjük míg aranysárgára nem sül.
- Frissen fogyasztjuk. Önmagában vagy levessel fogyaszthatjuk. Laktató és jól eltartható sütemény.
Jó étvágyat kívánunk!