Ideális snack otthonra egyszerűen és gyorsan – Bolognai táska recept

Készítsd el ezt a egyszerű és gyors receptet! A puha, aranybarnára sült leveles tésztát szaftos bolognai ragu rejtőzik, melyet gondosan válogatott, friss alapanyagokból készítünk. A bolognai ragu friss darált húsból, paradicsomszószból és ízletes olasz fűszerekből készül. A bolognai táska kiváló választás ebédre és vacsorára egyaránt.

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 db sűrített paradicsom konzerv
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1 csipet só, 1 csipet őrölt feketebors
  • 25 dkg leveles tészta
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj
  • kb. 50 perc
  • A vöröshagymát felaprítjuk, és 1 evőkanál napraforgó étolajon aranysárgára dinszteljük.
  • Hozzáadunk még 1 evőkanál étolajat és 20 dkg darált sertéshúst. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
  • Ezután hozzáöntjük az 1 konzervnyi paradicsompürét. Hozzáadunk 1 csipet sót és 1 csipet őrölt feketeborsot.
  • Belekeverjük a bazsalikomot és az oregánót.
  • Hozzákeverünk egy gerezd zúzott fokhagymát. 5-10 percig főzzük még. Levesszük a tűzről, és picit hűlni hagyjuk.
  • Az előkészített leveles tésztát néhány mm vastagra kinyújtjuk, és 6×10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  • A lapok egyik felére szószt halmozunk, befedjük őket a másik rész tésztával, a széleket pedig alaposan összenyomkodjuk. Táskát formázunk a tésztából.
  • Előmelegített sütőben, addig sütjük míg aranysárgára nem sül.
  • Frissen fogyasztjuk. Önmagában vagy levessel fogyaszthatjuk. Laktató és jól eltartható sütemény.