Próbáld ki a könnyed, ízletes és egészséges zöldséges bolognai spagetti receptünket!. A klasszikus bolognai mártást friss zöldségekkel (jégsaláta, vöröskáposzta, lilahagyma) gazdagítva készítjük el. A teljes értékű tészta és a gazdag zöldséges ragu remek párosítás, amely laktató, de könnyű fogásként illeszkedik bármilyen étkezéshez.

Hozzávalók: (6 személyre)
- 2 közepes db vöröshagyma
- 4 kávéskanál fokhagymapor
- 2 csomag Maggi bolognai alap
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kg darált sertéshús
- 50 dkg spagetti tészta
- bors ízlés szerint
- 3 kávéskanál só
- 2 kávéskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál oregánó (plusz a díszítéshez)
- 1 db babérlevél
- 0.5 közepes fej jégsaláta
- 2 közepes db lilahagyma
- 0.5 kis fej vöröskáposzta
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 dl víz
Elkészítési idő:
- kb. 60 perc
Elkészítés menete:
- A vöröshagymákat apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük. Közben feltesszük a spagettitészta főzővizét kis olajjal és sóval.
- A dinsztelt vöröshagymára rátesszük a darált húst. Megszórjuk a fűszerekkel, felöltjük egy kis vízzel, és zsírjára sütjük.
- Hozzáadjuk a Maggi bolognai alapport, és felöntjük vízzel, majd összeforraljuk.
- A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, amíg fő (kb. 6-8 perc alatt készül el)
- Elkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a jégsalátát, vékonyan felcsíkozzuk a vörös káposztát és a lila hagymát.
- Egy külön tálban összeforgatjuk olívaolajjal, ízlés szerint sóval és őrölt feketeborssal.
- Leszűrjük a spagettit, és rászedjük a kis lángra feltett húsos szószhoz, majd összeforgatjuk.
- A ropogós zöldségkeveréket tálalás előtt forgatjuk bele, megszórjuk reszelt trappista sajttal és díszítésnek oregánót használunk.
- Frissen tálaljuk, ebédre és vacsorára is nagyon finom és laktató fogás.
Jó étvágyat kívánunk!