Ínycsiklandó zöldséges bolognai spagetti recept

Próbáld ki a könnyed, ízletes és egészséges zöldséges bolognai spagetti receptünket!. A klasszikus bolognai mártást friss zöldségekkel (jégsaláta, vöröskáposzta, lilahagyma) gazdagítva készítjük el. A teljes értékű tészta és a gazdag zöldséges ragu remek párosítás, amely laktató, de könnyű fogásként illeszkedik bármilyen étkezéshez.

Zöldséges bolognai spagetti
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 4 kávéskanál fokhagymapor
  • 2 csomag Maggi bolognai alap
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kg darált sertéshús
  • 50 dkg spagetti tészta
  • bors ízlés szerint
  • 3 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál oregánó (plusz a díszítéshez)
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 közepes fej jégsaláta
  • 2 közepes db lilahagyma
  • 0.5 kis fej vöröskáposzta
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 2 dl víz
  • kb. 60 perc
  • A vöröshagymákat apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük. Közben feltesszük a spagettitészta főzővizét kis olajjal és sóval.
  • A dinsztelt vöröshagymára rátesszük a darált húst. Megszórjuk a fűszerekkel, felöltjük egy kis vízzel, és zsírjára sütjük.
  • Hozzáadjuk a Maggi bolognai alapport, és felöntjük vízzel, majd összeforraljuk.
  • A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, amíg fő (kb. 6-8 perc alatt készül el)
  • Elkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a jégsalátát, vékonyan felcsíkozzuk a vörös káposztát és a lila hagymát.
  • Egy külön tálban összeforgatjuk olívaolajjal, ízlés szerint sóval és őrölt feketeborssal.
  • Leszűrjük a spagettit, és rászedjük a kis lángra feltett húsos szószhoz, majd összeforgatjuk.
  • A ropogós zöldségkeveréket tálalás előtt forgatjuk bele, megszórjuk reszelt trappista sajttal és díszítésnek oregánót használunk.
  • Frissen tálaljuk, ebédre és vacsorára is nagyon finom és laktató fogás.