Ha szereted a klasszikus bolognai ízeket, de szívesen próbálnál ki valami újat, a bolognai tortilla tökéletes választás lesz! Az étel tökéletesen ötvözi a hagyományos bolognai szósz fűszeres, gazdag aromáját és a puha tortilla sokoldalúságát. A bolognai tortilla elkészítése rendkívül egyszerű, így akár kezdők is bátran nekiállhatnak.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db felkarikázott kígyóuborka
- 8 db tortilla lap (A recept használatakor a Spar elősütött tortilla wrap-ját használtam)
- 150 g paradicsompüré (a recept készítésekor Aranyfácán paradicsompürét használtam)
- 1 db tojás
- só és őrölt feketebors (ízlés szerint)
- 1/2 teáskanál majoránna
- 1/2 teáskanál kakukkfű
- 2 teáskanál darált pirospaprika
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
- 2 tojás
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- Kevés olajon olajon elkezdem a darált húst megpirítani.
- Ha a hús kicsit kifehéredett, akkor hozzáadjuk a fűszereket (majoránna,só, kakukkfű, őrölt bors, pirospaprika), ezután áforgatjuk és tovább pirítjuk.
- Hozzáadom az egész doboz paradicsompürét és tovább forraljuk, kb. 5 percig.
- A kész tortilla lapokat bekenem tojással. Majd így beleteszem egy felhevített palacsintasütőbe és nagyon kevés olajon a tortillatekercs mindkét felét megpirítom. Csupán néhány percig hevítem fel.
- A tortilla tojásos felével felfelé rátesszük a bolognai szószt.
- Tetejére vékonyra szeletelt kígyóuborkát teszünk, majd tetejére sajtot reszelünk. A wrap végét behajtjuk és összecsavarjuk.
- Frissen tálaljuk. Reggelire és vacsorára is kiváló és laktató fogás. 8 db tortilla lap 4 személynek való mennyiség.
Jó étvágyat kívánunk!