Bolognai tortilla – Egy falat Olaszország, tortillába tekerve!

Ha szereted a klasszikus bolognai ízeket, de szívesen próbálnál ki valami újat, a bolognai tortilla tökéletes választás lesz! Az étel tökéletesen ötvözi a hagyományos bolognai szósz fűszeres, gazdag aromáját és a puha tortilla sokoldalúságát. A bolognai tortilla elkészítése rendkívül egyszerű, így akár kezdők is bátran nekiállhatnak.

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db felkarikázott kígyóuborka
  • 8 db tortilla lap (A recept használatakor a Spar elősütött tortilla wrap-ját használtam)
  • 150 g paradicsompüré (a recept készítésekor Aranyfácán paradicsompürét használtam)
  • 1 db tojás
  • só és őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • 1/2 teáskanál majoránna
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál darált pirospaprika
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 2 tojás
  • kb. 50 perc
  • Kevés olajon olajon elkezdem a darált húst megpirítani.
  • Ha a hús kicsit kifehéredett, akkor hozzáadjuk a fűszereket (majoránna,só, kakukkfű, őrölt bors, pirospaprika), ezután áforgatjuk és tovább pirítjuk.
  • Hozzáadom az egész doboz paradicsompürét és tovább forraljuk, kb. 5 percig.
  • A kész tortilla lapokat bekenem tojással. Majd így beleteszem egy felhevített palacsintasütőbe és nagyon kevés olajon a tortillatekercs mindkét felét megpirítom. Csupán néhány percig hevítem fel.
  • A tortilla tojásos felével felfelé rátesszük a bolognai szószt.
  • Tetejére vékonyra szeletelt kígyóuborkát teszünk, majd tetejére sajtot reszelünk. A wrap végét behajtjuk és összecsavarjuk.
  • Frissen tálaljuk. Reggelire és vacsorára is kiváló és laktató fogás. 8 db tortilla lap 4 személynek való mennyiség.