Bolognai raguval töltött rántott palacsinta

A bolognai szósz nagyon sokrétűen felhasználható, ezúttal egy magyaros töltött palacsintát készítünk. A palacsintaimádóknak egyenesen kötelező kipróbálni ezt a bolognai húsos változatot. A bolognai ragu tökéletes töltelék, ha pedig marad a szószból a palacsintára is is teheted. Vegánok ki próbálhatják a húsmentes változatot is. 

Bolognai raguval töltött rántott palacsinta
  • 8 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 csomag bolognai alap
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl napraforgó olaj
  • kb. 45 perc
  • 4 dl tejhez hozzáütjük a 2 db tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor már csomómentes, felöntjük a másik 4 dl tejjel, és hozzáadunk egy kevés olajat is.
  • Az elkészített masszát kevés olajon kisütjük palacsintasütőben, elkészítjük a palacsintákat.
  • A darált sertéshúst kevés olajon megpirítjuk, míg a sertéshús meg nem fehéredik.
  • Hozzáadjuk a húshoz a bolognai szószt és alaposan elkeverjük.
  • A kisült palacsinta tésztába teszünk egy kevés bolognai szószt, felhajtjuk egyszer, két oldalt behajtjuk, és felcsavarjuk.
  • Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük aranybarnára.

Frissen tálaljuk. Levessel vagy önmagában fogyasztva is nagyon finom. Laktató és tartalmas étel.