A bolognai szósz nagyon sokrétűen felhasználható, ezúttal egy magyaros töltött palacsintát készítünk. A palacsintaimádóknak egyenesen kötelező kipróbálni ezt a bolognai húsos változatot. A bolognai ragu tökéletes töltelék, ha pedig marad a szószból a palacsintára is is teheted. Vegánok ki próbálhatják a húsmentes változatot is.

Hozzávalók: (4 személyhez)
A palacsintatésztához:
- 8 dl tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet cukor
- 1 kávéskanál só
- 3 db tojás
- 1 evőkanál napraforgó olaj
A raguhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 csomag bolognai alap
- 2 evőkanál napraforgó olaj
A panírozáshoz:
- 20 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő:
- kb. 45 perc
Elkészítés menete:
- 4 dl tejhez hozzáütjük a 2 db tojást, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor már csomómentes, felöntjük a másik 4 dl tejjel, és hozzáadunk egy kevés olajat is.
- Az elkészített masszát kevés olajon kisütjük palacsintasütőben, elkészítjük a palacsintákat.
- A darált sertéshúst kevés olajon megpirítjuk, míg a sertéshús meg nem fehéredik.
- Hozzáadjuk a húshoz a bolognai szószt és alaposan elkeverjük.
- A kisült palacsinta tésztába teszünk egy kevés bolognai szószt, felhajtjuk egyszer, két oldalt behajtjuk, és felcsavarjuk.
- Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük aranybarnára.
Frissen tálaljuk. Levessel vagy önmagában fogyasztva is nagyon finom. Laktató és tartalmas étel.
Jó étvágyat kívánunk!