A lángosok csúcsa: Bolognai raguval töltött lángos

A lángos nem csak fenséges standétel, hanem finom vendégváró étel vagy főfogás is lehet. Ezúttal egy nagyon finom bolognai ragus töltött lángost készítünk, ami sokak kedvence lehet. Próbáld ki a bolognai raguval töltött lángost! Lángos olaszos ízekkel, miért is ne. Készítsd el, nem fogsz csalódni!

Bolognai raguval töltött lángos
  • 1 kg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • langyos víz
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál sűrített paradicsom
  • oregánó, bazsalikom
  • reszelt trappista sajt
  • étolaj a sütéshez
  • kb. 100 perc (főzési idő: 70 perc, előkészítés 30 perc)
  • A lángostészta elkészítése:
    • A lisztet elvegyítettem egy teáskanál sóval.
    • A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni.
    • Mikor felfutott, hozzáadtam a liszthez, s miközben langyos vizet adagoltam hozzá, összegyúrtam.
    • Jól formázható, kissé lágy tésztát kell kapnunk. Hozzáadtam az étolajat adtam hozzá s megdagasztottam.
    • Letakarva hagytam megkelni.
  • Bolognai ragu elkészítése:
    • A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranysárgára pároljuk.
    • Hozzáadjuk darált marhahúst. Sóval ízesítjük, majd darabosra pirítjuk.
    • Fűszerezem őrölt borssal, pirospaprikával és a zöldfűszerekkel (oregánó, bazsalikom) (kb. fél kávéskanálnyit adtam hozzá mindegyikből)
    • Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és készre főzzük a bolognai ragut.
  • Lángos bolognai raguval megtöltése, lángos sütés:
    • A megkelt tésztát lisztezett deszkán eldolgozzuk, és 15 gombócot csinálunk belőle.
    • A gombócokat kerek formára nyújtjuk és egyik felére 1 evőkanál bolognai ragut teszünk.
    • A lángostészta másik felét ráhajtjuk, a széleket lenyomkodjuk.
    • Az így elkészült lángosokat bő forró olajban kisütjük.
  • Tálalás: Frissen tálaljuk, tetején bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.