Cikkünkből megmutatja a gyors tejfölös rakott bolognai elkészítésének folyamatát. Ha félkész alapanyagok vannak otthon és gyors ebédet kell összeállítani, akkor javasoljuk a tejfölös rakott bolognai elkészítését spagetti tésztából. A kifőtt spagetti tésztát a kész bolognai szósszal összeverjük és előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben sajtforgáccsal megszórva megcsináljuk. A tejfölös rakott bolognai egyszerűen nagyszerű, olcsó és ínycsiklandóan finom. Lássuk is a részleteket!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 csomag durum spagetti tészta
- 500 ml Maggi klasszikus bolognai szósz
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 pohár tejföl (20%-os)
- 15 dkg trappista sajt (reszelt)
- 5 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítési idő:
- kb. 40 perc
Elkészítés menete:
- A tésztát sós vízben elkészítjük és miközben fő a tészta, a 15 dkg trappista sajtot lereszelünk.
- Közben elkészítjük a szószt. A darálthúst egy serpenyőben, forró olívaolajban fehéredésig forgatjuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a bolognai szószt. Összeforgatjuk, és összemelegítjük a hússal.
- A kifőtt spagetti tésztát a szószos húshoz keverjük, alaposan átforgatjuk.
- Majd az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük és elegyengetjük.
- Ráöntjük a jól elkevert tejfölt, majd a reszelt sajtot rászórjuk a tetejére
- 200 fokra melegített sütőben készre sütjük. Akkor kész, ha tészta jól összeáll és a sajt megolvad a tetéjén.
Tipp: Aki olaszosan szereti, tehet még bele oregánót vagy bazsalikomot.
Jó étvágyat kívánunk!