Finom és gyors ebéd: Tepsiben sült tejfölös rakott bolognai

Cikkünkből megmutatja a gyors tejfölös rakott bolognai elkészítésének folyamatát. Ha félkész alapanyagok vannak otthon és gyors ebédet kell összeállítani, akkor javasoljuk a tejfölös rakott bolognai elkészítését spagetti tésztából. A kifőtt spagetti tésztát a kész bolognai szósszal összeverjük és előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben sajtforgáccsal megszórva megcsináljuk. A tejfölös rakott bolognai egyszerűen nagyszerű, olcsó és ínycsiklandóan finom. Lássuk is a részleteket!

Tejfölös rakott bolognai spagetti
  • 1 csomag durum spagetti tészta
  • 500 ml Maggi klasszikus bolognai szósz
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 pohár tejföl (20%-os)
  • 15 dkg trappista sajt (reszelt)
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint és őrölt bors ízlés szerint
  • kb. 40 perc
  • A tésztát sós vízben elkészítjük és miközben fő a tészta, a 15 dkg trappista sajtot lereszelünk.
  • Közben elkészítjük a szószt. A darálthúst egy serpenyőben, forró olívaolajban fehéredésig forgatjuk.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a bolognai szószt. Összeforgatjuk, és összemelegítjük a hússal.
  • A kifőtt spagetti tésztát a szószos húshoz keverjük, alaposan átforgatjuk.
  • Majd az egészet egy kivajazott tepsibe öntjük és elegyengetjük.
  • Ráöntjük a jól elkevert tejfölt, majd a reszelt sajtot rászórjuk a tetejére
  • 200 fokra melegített sütőben készre sütjük. Akkor kész, ha tészta jól összeáll és a sajt megolvad a tetéjén.

Tipp: Aki olaszosan szereti, tehet még bele oregánót vagy bazsalikomot.