Unod a szokványos nasikat? Készítsd el bolognai csavart snacket!

A tökéletes ropogtatnivaló bármilyen alkalomra: Bolognai csavart snack! Ha unod a megszokott sós rágcsálnivalókat, próbáld ki és készítsd el a bolognai csavart snacket. Ideális választás családi összejövetelekhez, baráti bulikhoz vagy egy esti filmezés mellé.

  • 4 dl forró víz
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál étolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tasak Maggi Bolognai alap
  • 1 csomag pizzatészta
  • kb. 50 perc
  • A darált hús átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.
  • Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük a szószt majd hűlni hagyjuk.
  • A pizzatésztát kitekerjük, egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt, sűrű bolognai szószt.
  • A tésztát hosszában kettévágjuk. Majd keresztbe 1,5 cm-es csíkokat készítünk.
  • A csíkok 2 végét megfogva, ellenkező irányba csavarva feltekerjük.
  • Felvert tojással átkenjük a csavart rudakat és 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.
  • Frissen tálaljuk és teával is fogyaszthatjuk. A sós sütemény jól eltartható. Nagyon gyors és egyszerűen elkészíthető vendégváró snack.