A tökéletes ropogtatnivaló bármilyen alkalomra: Bolognai csavart snack! Ha unod a megszokott sós rágcsálnivalókat, próbáld ki és készítsd el a bolognai csavart snacket. Ideális választás családi összejövetelekhez, baráti bulikhoz vagy egy esti filmezés mellé.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 dl forró víz
- 1 db tojás
- 3 evőkanál étolaj
- 50 dkg darált hús
- 1 tasak Maggi Bolognai alap
- 1 csomag pizzatészta
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- A darált hús átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.
- Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük a szószt majd hűlni hagyjuk.
- A pizzatésztát kitekerjük, egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt, sűrű bolognai szószt.
- A tésztát hosszában kettévágjuk. Majd keresztbe 1,5 cm-es csíkokat készítünk.
- A csíkok 2 végét megfogva, ellenkező irányba csavarva feltekerjük.
- Felvert tojással átkenjük a csavart rudakat és 200 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.
- Frissen tálaljuk és teával is fogyaszthatjuk. A sós sütemény jól eltartható. Nagyon gyors és egyszerűen elkészíthető vendégváró snack.
Jó étvágyat kívánunk!