Húsmentes bolognai gombával (vegán verzió)

Keresed a tökéletes húsmentes gombás bolognai receptet? Ez az ízletes, gombás változat remek alternatíva a klasszikus bolognaihoz, ráadásul vegetáriánusoknak és vegánoknak is ideális választás. Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű gombás bolognai receptet!

Húsmentes gombás bolognai recept
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zellergumó
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 konzerv sűrített paradicsom (18-20%-os)
  • 35 dkg hámozott paradicsom
  • 1 teáskanálnyi rozmaring
  • oregánó és kakukkfű ízlés szerint
  • só és őrölt fekete bors ízlés szerint
  • reszelt parmezán a tálaláshoz
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez
  • kb. 50 perc
  • Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben.
  • Rátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott répát és zellert, és 6-8 percet pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a tisztított és felvágott laskagombát. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot.
  • A paradicsomos-gombás szószt felforraljuk, majd hozzá adunk 1 teáskanálnyi őrölt rozmaringot, ízlés szerint oregánó és kakukkfüvet.
  • Közepes lángon, kevergetve sűrű raguvá főzzük, közben megsózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Közben felteszünk egy fazék vizet, amibe kevés olajat és sót teszünk. A forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt a spagettit készre főzzük.
  • A vegán bolognait, spagetti tésztával tálaljuk, amit sajtforgáccsal szórunk meg, ételünk tetejét pedig bazsalikomlevelekkel díszítjük.