Keresed a tökéletes húsmentes gombás bolognai receptet? Ez az ízletes, gombás változat remek alternatíva a klasszikus bolognaihoz, ráadásul vegetáriánusoknak és vegánoknak is ideális választás. Próbáld ki ezt a gyors és egyszerű gombás bolognai receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag spagetti tészta
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg zellergumó
- 30 dkg laskagomba
- 2 konzerv sűrített paradicsom (18-20%-os)
- 35 dkg hámozott paradicsom
- 1 teáskanálnyi rozmaring
- oregánó és kakukkfű ízlés szerint
- só és őrölt fekete bors ízlés szerint
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben.
- Rátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott répát és zellert, és 6-8 percet pirítjuk.
- Hozzáadjuk a tisztított és felvágott laskagombát. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot és a hámozott paradicsomot.
- A paradicsomos-gombás szószt felforraljuk, majd hozzá adunk 1 teáskanálnyi őrölt rozmaringot, ízlés szerint oregánó és kakukkfüvet.
- Közepes lángon, kevergetve sűrű raguvá főzzük, közben megsózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Közben felteszünk egy fazék vizet, amibe kevés olajat és sót teszünk. A forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt a spagettit készre főzzük.
- A vegán bolognait, spagetti tésztával tálaljuk, amit sajtforgáccsal szórunk meg, ételünk tetejét pedig bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!