Vegán bolognai spagetti recept

Egyre többen keresnek olyan recepteket, mint a vegán bolognai spagetti, hogy változatosabbá tegyék étrendjüket. Ez a recept mindazoknak tökéletes választás, akik húsmentesen, mégis ízletesen szeretnének étkezni. Ez a klasszikus olasz étel vegán változatban is rendkívül laktató és tápláló. A vegán bolognai recept alapját lencse, ami gazdag fehérjében. Egy jól elkészített vegán bolognai sűrű, fűszeres szószával és al dente spagettivel mindenkit levesz a lábáról.

A ételünk nemcsak egészséges, de gluténmentes tésztával kiváló, így ételérzékenyek számára is ideális. A friss bazsalikom, oregánó és paradicsom kombinációja igazán autentikus ízvilágot biztosít. Ha kipróbálod a vegán bolognai receptet, garantáltan új kedvencet találsz.

Nézd meg részletes receptünket, és készítsd el a legjobb vegán bolognai spagettit otthon!

  • 90 perc
  • Először a lencsét mossuk át és áztassuk be.
  • A sárgarépát, a cukkinit és a paprikát apróra vágjuk.
  • Egy mélyebb serpenyőben olajon megpároljuk a hagymát, majd egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, cukkinit és paprikát.
  • Rövid ideig pirítsuk, majd adjuk hozzá a lereszeltfokhagymát.
  • Apróra vágott és meghámozott paradicsomot tegyük hozzá, majd adjuk hozzá a megmosott lencsét, a paradicsompürét és öntsük fel vízzel.
  • Fedjük le az edényt, és időnként megkeverve és vizet hozzáadva főzzük körülbelül egy órán át, vagy amíg a lencse megpuhul.
  • Amikor már majdnem kész sóval és apróra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük.
  • Főzzük meg a tésztát az utasítás szerint, ezután keverjük össze a bolognai mártással
  • Végül szórjuk meg reszelt vegán sajttal, díszítsük bazsalikommal, és tálaljuk.