Egyre többen keresnek olyan recepteket, mint a vegán bolognai spagetti, hogy változatosabbá tegyék étrendjüket. Ez a recept mindazoknak tökéletes választás, akik húsmentesen, mégis ízletesen szeretnének étkezni. Ez a klasszikus olasz étel vegán változatban is rendkívül laktató és tápláló. A vegán bolognai recept alapját lencse, ami gazdag fehérjében. Egy jól elkészített vegán bolognai sűrű, fűszeres szószával és al dente spagettivel mindenkit levesz a lábáról.

A ételünk nemcsak egészséges, de gluténmentes tésztával kiváló, így ételérzékenyek számára is ideális. A friss bazsalikom, oregánó és paradicsom kombinációja igazán autentikus ízvilágot biztosít. Ha kipróbálod a vegán bolognai receptet, garantáltan új kedvencet találsz.
Nézd meg részletes receptünket, és készítsd el a legjobb vegán bolognai spagettit otthon!
Hozzávalók: (4 személyhez)
- 8 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukkini
- 5 dkg piros paprika
- 10 dkg zöld lencse
- 200 ml paradicsompüré
- 6 paradicsom
- bazsalikom
- 1 db nagyobb fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olívaolaj
- spagetti tészta (teljes kiörlésű)
- só
- 5 dkg VegaJó Vega sajt (reszelve)
Elkészítési idő:
- 90 perc
Elkészítés menete:
- Először a lencsét mossuk át és áztassuk be.
- A sárgarépát, a cukkinit és a paprikát apróra vágjuk.
- Egy mélyebb serpenyőben olajon megpároljuk a hagymát, majd egy idő után hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, cukkinit és paprikát.
- Rövid ideig pirítsuk, majd adjuk hozzá a lereszeltfokhagymát.
- Apróra vágott és meghámozott paradicsomot tegyük hozzá, majd adjuk hozzá a megmosott lencsét, a paradicsompürét és öntsük fel vízzel.
- Fedjük le az edényt, és időnként megkeverve és vizet hozzáadva főzzük körülbelül egy órán át, vagy amíg a lencse megpuhul.
- Amikor már majdnem kész sóval és apróra vágott friss bazsalikommal fűszerezzük.
- Főzzük meg a tésztát az utasítás szerint, ezután keverjük össze a bolognai mártással
- Végül szórjuk meg reszelt vegán sajttal, díszítsük bazsalikommal, és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!