Próbáld ki ezt a fantasztikus bolognai szendvicset! A recept titka a friss, ropogós ciabatta, amit ínycsiklandó, fűszeres bolognai raguval töltünk meg. Ez a szendvics nem csak gyors és laktató, hanem az olasz konyha minden zamatos ízét egyesíti. Készítsd el a bolognai szendvicset – egy falatnyi Olaszország, amit bárhol és bármikor élvezhetsz!

Hozzávalók: (3 személyre)
- 3 db ciabatta
- 10 dkg rukkola
- 1 tasak Maggi Bolognai por
- 40 dkg darált marhahús
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 evőkanál majonéz
- 8 dkg zeller (lereszelve)
- 10 dkg sárgarépa (lereszelve)
- 2 db paradicsom
- 1 csipet feketebors
- 1 evőkanál mustár
- 1 csipet só
- 4 dl forró víz
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítési idő:
- kb. 30 perc
Elkészítés menete:
- Az apróra vágott hagymát aranysárgára megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
- A zellert és a sárgarépát egy reszelőn lereszeljük és a pirított vöröshagymára dobjuk, enyhén megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a darált marhahús, amit megpirítunk.
- Adjuk hozzá a Maggi bolognai por és adjuk hozzá 4 dl forró vizet.
- Alacsony lángon tovább tovább főzzük, mindaddig, míg be nem sűrűsödik és leve el nem párolog. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Ha kész a ragu, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá 1 evőkanál mustárt és 2 evőkanál majonézt és alaposan keverjük el.
- A ciabattákat vágjuk félbe és jó vastagon megkenjük a korábbi lépésekben elkészült krémmel
- A bolognai szószra rukkolát és paradicsomkarikákat teszünk.
- Frissen tálaljuk! Reggeliként és vacsoraként is kiváló!
Jó étvágyat kívánunk!