Készítsd el bolognai szendvicset! – egy falatnyi Olaszország, amit bárhol és bármikor élvezhetsz!

Próbáld ki ezt a fantasztikus bolognai szendvicset! A recept titka a friss, ropogós ciabatta, amit ínycsiklandó, fűszeres bolognai raguval töltünk meg. Ez a szendvics nem csak gyors és laktató, hanem az olasz konyha minden zamatos ízét egyesíti. Készítsd el a bolognai szendvicset – egy falatnyi Olaszország, amit bárhol és bármikor élvezhetsz!

Bolognai szendvics
  • 3 db ciabatta
  • 10 dkg rukkola
  • 1 tasak Maggi Bolognai por
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 8 dkg zeller (lereszelve)
  • 10 dkg sárgarépa (lereszelve)
  • 2 db paradicsom
  • 1 csipet feketebors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csipet só
  • 4 dl forró víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • kb. 30 perc
  • Az apróra vágott hagymát aranysárgára megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  • A zellert és a sárgarépát egy reszelőn lereszeljük és a pirított vöröshagymára dobjuk, enyhén megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a darált marhahús, amit megpirítunk.
  • Adjuk hozzá a Maggi bolognai por és adjuk hozzá 4 dl forró vizet.
  • Alacsony lángon tovább tovább főzzük, mindaddig, míg be nem sűrűsödik és leve el nem párolog. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Ha kész a ragu, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt adjuk hozzá 1 evőkanál mustárt és 2 evőkanál majonézt és alaposan keverjük el.
  • A ciabattákat  vágjuk félbe és jó vastagon megkenjük a korábbi lépésekben elkészült krémmel
  • A bolognai szószra rukkolát és paradicsomkarikákat teszünk.
  • Frissen tálaljuk! Reggeliként és vacsoraként is kiváló!