Szuper diétás étel: Bolognai raguval töltött padlizsán recept

Próbáld ki ezt a finom bolognai ragus töltött padlizsán receptet! Az olasz eredetű szószok nemcsak a tésztákkal működnek jól: a semleges ízű zöldségek jól átveszik az aromákat. A zöldségeket alkalmazva sok kalóriát spórolhatunk, így fogyókúrázóknak kifejezetten ajánljuk. Ételünk is mindössze 471 kcal adagonként.

Bolognai töltött padlizsán
  • 1 tasak Maggi Bolognai alap
  • 1 csipet só
  • 3 dl forró víz
  • 30 dkg darált marhahús
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet feketebors
  • 10 dkg trappistasajt
  • 2 db padlizsán
  • kb. 60 perc
  • A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.
  • A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.
  • A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Bolognai alapot és 3 dl vizet.
  • 10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
  • A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.
  • Frissen tálaljuk.