Próbáld ki ezt a finom bolognai ragus töltött padlizsán receptet! Az olasz eredetű szószok nemcsak a tésztákkal működnek jól: a semleges ízű zöldségek jól átveszik az aromákat. A zöldségeket alkalmazva sok kalóriát spórolhatunk, így fogyókúrázóknak kifejezetten ajánljuk. Ételünk is mindössze 471 kcal adagonként.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 tasak Maggi Bolognai alap
- 1 csipet só
- 3 dl forró víz
- 30 dkg darált marhahús
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet feketebors
- 10 dkg trappistasajt
- 2 db padlizsán
Elkészítési idő:
- kb. 60 perc
Elkészítés menete:
- A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.
- A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.
- A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Bolognai alapot és 3 dl vizet.
- 10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
- A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.
- Frissen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!