Az ínyenceknek: Tejszínes bolognai rakott tészta

Receptünk a tejszínes bolognai rakott tészta egyszerű elkészítését mutatja be. A bolognai, mint olasz eredetű étel tejszínes változatát készítjük el. A tejszín és tejföl hozzáadásával egy egyedi, szaftos és tartalmas ételt kapunk. Próbáld ki Te is a tejszínes bolognai rakott tészta receptet és fogad az elismeréseket!

Tejfölös rakott bolognai spagetti
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag bolognai alap
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • kb. 70 perc (főzéssel és előkészítéssel)
  • Készítsük el a bolognai-szószt:
    • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
    • Rátesszük az 50 dkg darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük majd belenyomjuk a fokhagymát.
    • Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.
  • A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. (Forrástól számítva 6-8 perc főzésre van szükség)
  • Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt.
  • Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.
  • A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.
  • Betesszük a sütőbe sülni.
  • Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük.

A szaftos tejszínes bolognai rakott tészta nagyon finom és olyan tartalmas, ha elfogyasztjuk garantáltan jól lakik az egész család.