Receptünk a tejszínes bolognai rakott tészta egyszerű elkészítését mutatja be. A bolognai, mint olasz eredetű étel tejszínes változatát készítjük el. A tejszín és tejföl hozzáadásával egy egyedi, szaftos és tartalmas ételt kapunk. Próbáld ki Te is a tejszínes bolognai rakott tészta receptet és fogad az elismeréseket!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg spagetti tészta
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 evőkanál napraforgó olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag bolognai alap
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítési idő:
- kb. 70 perc (főzéssel és előkészítéssel)
Elkészítés menete:
- Készítsük el a bolognai-szószt:
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
- Rátesszük az 50 dkg darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük majd belenyomjuk a fokhagymát.
- Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.
- A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. (Forrástól számítva 6-8 perc főzésre van szükség)
- Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt.
- Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.
- A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.
- Betesszük a sütőbe sülni.
- Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük.
A szaftos tejszínes bolognai rakott tészta nagyon finom és olyan tartalmas, ha elfogyasztjuk garantáltan jól lakik az egész család.
Jó étvágyat kívánunk!