Bolognai rizzsel – egyszerűen a rohanós hétköznapokra

Fedezd fel a klasszikus bolognai újragondolt változatát: ínycsiklandó bolognai rizzsel! Ez a különleges recept tökéletes választás, ha gyors, laktató és mégis különleges ebédre vagy vacsorára vágysz. A darált hús, a fűszeres paradicsomszósz és a puhára főtt rizs harmonikus ízvilágot alkot. A bolognai rizzsel nemcsak olcsó és egyszerű étel, de a gyerekek és felnőttek kedvence is lesz.

Kiváló alternatíva a tésztás változat helyett, ha gluténmentes vagy könnyebb megoldást keresel. Próbáld ki ezt az isteni receptet akár egy rohanós hétköznapon is gyorsan elkészül! Ha unod a megszokott fogásokat, a bolognai rizzsel friss ízt és újdonságot hoz a konyhádba. Nézd meg részletes receptünket és tippeket a tökéletes elkészítéshez! A bolognai rizzsel receptje garantáltan helyet kap majd a kedvenceid között. Tedd próbára még ma, és varázsold el a családod ezzel az egyszerű, mégis fantasztikus étellel!

  • 15 dkg bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma (szeletelve)
  • 400g darabolt konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 evőkanál napraforgó étolaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 50g sűrített paradicsom
  • 10 dkg zeller (reszelve)
  • 20 dkg sárgarépa (reszelve)
  • fél dl fehérbor
  • friss bazsalikom, só, bors, oregánó
  • parmezán sajt a tetejére
  • 35 dkg rizs
  • kb. 40 perc
  • A szalonnát üvegre pírítjuk egy kis étolajon.
  • Amikor a szalonna zsírja kisül rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés oregánóval ízesítjük.
  • Ha a vöröshagyma megpirult hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és zellert. Alaposan elkeverjük.
  • Ha jól eldolgoztuk a pépet, hozzáadjuk a sürített paradicsomot, amit szintén eldolgozunk.
  • Ezután beletesszük a darált húst, amit friss kb. maréknyi bazsalikommal szórunk meg.
  • A sűrítés miatt 2 evőkanál cukrot teszünk az ételbe, amit fél dl fehér borral öntük fel.
  • A szószt ezután alaposan eldolgozzuk és hagyjuk közepes lángon főni, amíg a ízek össze nem érnek.
  • Amíg készül a szósz 35 dkg rizst a rizs mennyisége duplájának megfelelő enyhén sós vízben megfőzünk.
  • Ha kész a rizs és bolognai szósz akkor összekeverhetjük, vagy aki szereti külön is tálalhatja.
  • Ételünket frissen tálaljuk, tetére pedig reszelt parmezán sajtot szórunk.