Fedezd fel a klasszikus bolognai újragondolt változatát: ínycsiklandó bolognai rizzsel! Ez a különleges recept tökéletes választás, ha gyors, laktató és mégis különleges ebédre vagy vacsorára vágysz. A darált hús, a fűszeres paradicsomszósz és a puhára főtt rizs harmonikus ízvilágot alkot. A bolognai rizzsel nemcsak olcsó és egyszerű étel, de a gyerekek és felnőttek kedvence is lesz.

Kiváló alternatíva a tésztás változat helyett, ha gluténmentes vagy könnyebb megoldást keresel. Próbáld ki ezt az isteni receptet akár egy rohanós hétköznapon is gyorsan elkészül! Ha unod a megszokott fogásokat, a bolognai rizzsel friss ízt és újdonságot hoz a konyhádba. Nézd meg részletes receptünket és tippeket a tökéletes elkészítéshez! A bolognai rizzsel receptje garantáltan helyet kap majd a kedvenceid között. Tedd próbára még ma, és varázsold el a családod ezzel az egyszerű, mégis fantasztikus étellel!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma (szeletelve)
- 400g darabolt konzerv paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 30 dkg darált sertéshús
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
- 2 evőkanál cukor
- 50g sűrített paradicsom
- 10 dkg zeller (reszelve)
- 20 dkg sárgarépa (reszelve)
- fél dl fehérbor
- friss bazsalikom, só, bors, oregánó
- parmezán sajt a tetejére
- 35 dkg rizs
Elkészítési idő:
- kb. 40 perc
Elkészítés menete:
- A szalonnát üvegre pírítjuk egy kis étolajon.
- Amikor a szalonna zsírja kisül rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés oregánóval ízesítjük.
- Ha a vöröshagyma megpirult hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és zellert. Alaposan elkeverjük.
- Ha jól eldolgoztuk a pépet, hozzáadjuk a sürített paradicsomot, amit szintén eldolgozunk.
- Ezután beletesszük a darált húst, amit friss kb. maréknyi bazsalikommal szórunk meg.
- A sűrítés miatt 2 evőkanál cukrot teszünk az ételbe, amit fél dl fehér borral öntük fel.
- A szószt ezután alaposan eldolgozzuk és hagyjuk közepes lángon főni, amíg a ízek össze nem érnek.
- Amíg készül a szósz 35 dkg rizst a rizs mennyisége duplájának megfelelő enyhén sós vízben megfőzünk.
- Ha kész a rizs és bolognai szósz akkor összekeverhetjük, vagy aki szereti külön is tálalhatja.
- Ételünket frissen tálaljuk, tetére pedig reszelt parmezán sajtot szórunk.
Jó étvágyat kívánunk!