Bolognai rántott hússal recept

A bolognai rántott hús egy különleges fogás, amely a klasszikus bolognai ízvilágot ötvözi a ropogós panírozott hússal. A bolognai szósz gazdag paradicsomos íze remekül kiegészíti a ropogós sertéshúsos bundát. A legjobb eredmény érdekében friss darált húsból és minőségi paradicsomszószból készítsük a bolognai ragut. A rántott hús bundája lehet klasszikus zsemlemorzsás vagy akár parmezánnal dúsított a még intenzívebb ízhatás érdekében.

A bolognai rántott hús mellé tökéletesen passzol könnyű zöldsaláta vagy paradicsomsaláta. Ha különleges rántott húst keresel, akkor a bolognai változat garantáltan nagy sikert arat. Próbáld ki ezt a kiváló receptet és nyűgözd le a vendégeket!

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg kenyérszalonna
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl napraforgó étolaj
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 40 dkg sertés rövidkaraj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg finomliszt
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dl napraforgó olaj
  • kb. 50 perc
  • Bolognai spagetti elkészítése:
    • A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Fokhagymát szintén aprítsuk apróra.
    • Kevés étolajon megsütjük a szalonnát, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta.
    • Hozzátesszük a darált sertéshúst, pirítjuk, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
    • Bazsalikommal és apróra vágott fokhagymával ízesítjuk.
    • Hozzátesszük a paradicsomkonzervet, és pároljuk kb. 20 percig a hús puhulásáig.
    • A spagettit kifőzzük. Enyhén sós vízben a víz felforralásától számítva 6-8 percig kell főzni.
    • Összekeverjük a bolognai raguval, és gazdagon megszórjuk parmezán sajttal.
  • Rántott szelet elkészítése:
    • A húst szeleteljük fel, és klopfoljuk ki.
    • Sóval, borssal és reszelt parmezán sajttal szórjuk meg a szeleteket.
    • A húst panírozzuk be, liszt, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgassuk meg a szeleteket.
    • Forró étolajban süssük aranybarnára a hússzeleteket.
  • Frissen tálaljuk a bekevert forró spagettivel, ízlés szerint szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.