A bolognai rántott hús egy különleges fogás, amely a klasszikus bolognai ízvilágot ötvözi a ropogós panírozott hússal. A bolognai szósz gazdag paradicsomos íze remekül kiegészíti a ropogós sertéshúsos bundát. A legjobb eredmény érdekében friss darált húsból és minőségi paradicsomszószból készítsük a bolognai ragut. A rántott hús bundája lehet klasszikus zsemlemorzsás vagy akár parmezánnal dúsított a még intenzívebb ízhatás érdekében.

A bolognai rántott hús mellé tökéletesen passzol könnyű zöldsaláta vagy paradicsomsaláta. Ha különleges rántott húst keresel, akkor a bolognai változat garantáltan nagy sikert arat. Próbáld ki ezt a kiváló receptet és nyűgözd le a vendégeket!
Hozzávalók: (4 személyre)
Bolognai szószhoz és spagettihez:
- 40 dkg darált sertéshús
- 50 dkg spagetti tészta
- 5 dkg kenyérszalonna
- 1 közepes db vöröshagyma
- 20 dkg konzerv paradicsom
- bazsalikom ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl napraforgó étolaj
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- 5 dkg parmezán sajt
Rántott szelet hozzávalók:
- 40 dkg sertés rövidkaraj
- 2 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg finomliszt
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- Bolognai spagetti elkészítése:
- A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. Fokhagymát szintén aprítsuk apróra.
- Kevés étolajon megsütjük a szalonnát, majd a hagymát üvegesre pirítjuk rajta.
- Hozzátesszük a darált sertéshúst, pirítjuk, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Bazsalikommal és apróra vágott fokhagymával ízesítjuk.
- Hozzátesszük a paradicsomkonzervet, és pároljuk kb. 20 percig a hús puhulásáig.
- A spagettit kifőzzük. Enyhén sós vízben a víz felforralásától számítva 6-8 percig kell főzni.
- Összekeverjük a bolognai raguval, és gazdagon megszórjuk parmezán sajttal.
- Rántott szelet elkészítése:
- A húst szeleteljük fel, és klopfoljuk ki.
- Sóval, borssal és reszelt parmezán sajttal szórjuk meg a szeleteket.
- A húst panírozzuk be, liszt, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgassuk meg a szeleteket.
- Forró étolajban süssük aranybarnára a hússzeleteket.
- Frissen tálaljuk a bekevert forró spagettivel, ízlés szerint szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat kívánunk!