Próbáltad már a vöröslencsés bolognait? Ez az újragondolt recept nemcsak finom, hanem kiváló fehérjeforrás is, és mindezt hús nélkül! Ha könnyedebb, mégis laktató és rostokban gazdag változatra vágysz, a vöröslencsével készült bolognai a tökéletes választás. Főzd meg egyszerűen és gyorsan, és garantáltan a család új kedvence lesz!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 bögre vörös lencse beáztatva
- 2 db sárgarépa apróra vágva
- 150 g-os konzerv hámozott paradicsom (ajánlom az Aranyfácán sűrített paradicsomot)
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 2 zellerszár felaprítva
- só, őrölt feketebors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- Az apróra felszelt vöröshagymát alacsony lángon, 2 kanálnyi olívaolajon alatt aranysárgára dinszteljük.
- Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a zellert és a szárított bazsalikomot.
- A zöldségeket kb. 5 percig közepes lángon pároljuk.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és a zöldségkeveréket és még további 5 percig hagyjuk pirulni.
- Hozzáadjuk a beáztatott vöröslencsét és alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
- A raguhoz hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is, ha szükséges, kevés vízzel még felengedhetjük a szószt.
- Utolsó lépésként fűszerezzük babérlevéllel, 1 teáskanál oregánóval. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A vöröslencsés bolognai szószunkat fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük. Akkor kész, amikor a lencse megpuhult.
- Köretként spagettit, fusilli vagy makaróni tésztát adhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!