Vöröslencsés bolognai, nagyszerű vegán recept olaszosan

Próbáltad már a vöröslencsés bolognait? Ez az újragondolt recept nemcsak finom, hanem kiváló fehérjeforrás is, és mindezt hús nélkül! Ha könnyedebb, mégis laktató és rostokban gazdag változatra vágysz, a vöröslencsével készült bolognai a tökéletes választás. Főzd meg egyszerűen és gyorsan, és garantáltan a család új kedvence lesz!

vöröslencsés bolognai
  • 1 bögre vörös lencse beáztatva
  • 2 db sárgarépa apróra vágva
  • 150 g-os konzerv hámozott paradicsom (ajánlom az Aranyfácán sűrített paradicsomot)
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 2 zellerszár felaprítva
  • só, őrölt feketebors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • kb. 50 perc
  • Az apróra felszelt vöröshagymát alacsony lángon, 2 kanálnyi olívaolajon alatt aranysárgára dinszteljük.
  • Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, a zellert és a szárított bazsalikomot.
  •  A zöldségeket kb. 5 percig közepes lángon pároljuk.
  • Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és a zöldségkeveréket és még további 5 percig hagyjuk pirulni.
  • Hozzáadjuk a beáztatott vöröslencsét és alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
  • A raguhoz hozzáöntjük a paradicsomkonzervet is, ha szükséges, kevés vízzel még felengedhetjük a szószt.
  • Utolsó lépésként fűszerezzük babérlevéllel, 1 teáskanál oregánóval. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • A vöröslencsés bolognai szószunkat fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük. Akkor kész, amikor a lencse megpuhult.
  • Köretként spagettit, fusilli vagy makaróni tésztát adhatunk hozzá.