Próbáld ki a gyors és ízletes bolognai fusilli receptet és nyűgözd le a vendégeket! A fusilli spirálisan csavart nagyon egyszerű tészta. Ez a tésztaféle nagyon népszerűségnek örvend, különösen jó a bolognai szószhoz, mert csavart kialakítása jól felszívja bolognai mártást, így minden falat ízletes élményt nyújt. A bolognai fusilli ideális családi vacsorákhoz, hiszen laktató és könnyen elkészíthető. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 csomag fusilli tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 5 dl sűrített paradicsom
- oregánó, só, őrölt feketebors (fűszerek ízlés szerint)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- napraforgó étolaj
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:
- kb.40 perc (főzéssel és előkészítéssel)
Elkészítés menete:
- Készítsük el a bolognai-szószt:
- A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük.
- Hozzákeverjük a darált sertéshúst. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, ízlés szerint borsot és oregánót.
- Kevés vizet hozzáadunk és így pároljuk a húst.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és alaposan összekeverjük.
- Felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint, mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja.
- Megfőzzük a fusilli tésztát:
- A fusilli-tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a leírtak szerint. Forrásban lévő vízben 8-10. perc alatt készül el.
- Leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon.
- Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük a tésztát, és reszelt sajttal behintjük.
Jó étvágyat kívánunk!