Bolognai extra gyorsan: Bolognai fusilli recept

Próbáld ki a gyors és ízletes bolognai fusilli receptet és nyűgözd le a vendégeket! A fusilli spirálisan csavart nagyon egyszerű tészta. Ez a tésztaféle nagyon népszerűségnek örvend, különösen jó a bolognai szószhoz, mert csavart kialakítása jól felszívja bolognai mártást, így minden falat ízletes élményt nyújt. A bolognai fusilli ideális családi vacsorákhoz, hiszen laktató és könnyen elkészíthető. Lássuk is a receptet!

bolognai fusilli
  • 1 csomag fusilli tészta
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • oregánó, só, őrölt feketebors (fűszerek ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgó étolaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kb.40 perc (főzéssel és előkészítéssel)
  • Készítsük el a bolognai-szószt:
    • A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük.
    • Hozzákeverjük a darált sertéshúst. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, ízlés szerint borsot és oregánót.
    • Kevés vizet hozzáadunk és így pároljuk a húst.
    • Hozzáadjuk a paradicsompürét és alaposan összekeverjük.
    • Felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint, mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja.
  • Megfőzzük a fusilli tésztát:
    • A fusilli-tésztát enyhén sós vízben kifőzzük a leírtak szerint. Forrásban lévő vízben 8-10. perc alatt készül el.
    • Leszűrjük, majd összekeverjük az olajjal, hogy ne ragadjon.
  • Tálaláskor a paradicsomos, húsos keverékkel leöntjük a tésztát, és reszelt sajttal behintjük.