Ínycsiklandó bolognai spagetti recept egyszerűen

Ez az ínycsiklandó fogás nemcsak finom, hanem laktató és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Kövesd ezt az egyszerű receptet, és varázsolj egy szelet Olaszországot az asztalodra!

Bolognai spagetti recept egyszerűen
  • növényi étolaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg spagetti
  • 1.5 dl víz
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • 2 db paradicsom
  • só és őrölt bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • petrezselyemlevél
  • 30 dkg trappista sajt
  • kb. 75 perc
  • Az étolajon megpirítjuk a vöröshagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, és addig kevergetjük, amíg átfehéredik.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, a paradicsomsűrítményt, a hámozott és felapírott paradicsomot, a fűszereket (majoránna, kakkukfű, bazsalikomot – ízlés szerint). Hozzátesszük a petrezselymet, a zeller levelet, a 1,5 dl vizet majd párszor megkevergetve kb. 40 percig főzzük.
  • Ha elkészült a bolognai mártás, kifőzzük a spagetti tésztát a leírás szerint. A tésztát sós vízben 6-8 perc alatt készül el.
  • A leszűrt tésztát tányérokba rendezzük, elosztjuk rajta a mártást, és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp: Egy kis vörösbor hozzáadásával még intenzívebbé tehetjük az ízeket, míg a friss bazsalikom és kakkukfű autentikus mediterrán hangulatot kölcsönöz az ételnek.