Ez az ínycsiklandó fogás nemcsak finom, hanem laktató és könnyen elkészíthető, így tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Kövesd ezt az egyszerű receptet, és varázsolj egy szelet Olaszországot az asztalodra!

Hozzávalók: (4 személyhez)
- növényi étolaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg spagetti
- 1.5 dl víz
- 2 kiskanál pirospaprika
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 2 db paradicsom
- só és őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- bazsalikom
- petrezselyemlevél
- 30 dkg trappista sajt
Elkészítési idő:
- kb. 75 perc
Elkészítés menete:
- Az étolajon megpirítjuk a vöröshagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, és addig kevergetjük, amíg átfehéredik.
- Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, a paradicsomsűrítményt, a hámozott és felapírott paradicsomot, a fűszereket (majoránna, kakkukfű, bazsalikomot – ízlés szerint). Hozzátesszük a petrezselymet, a zeller levelet, a 1,5 dl vizet majd párszor megkevergetve kb. 40 percig főzzük.
- Ha elkészült a bolognai mártás, kifőzzük a spagetti tésztát a leírás szerint. A tésztát sós vízben 6-8 perc alatt készül el.
- A leszűrt tésztát tányérokba rendezzük, elosztjuk rajta a mártást, és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp: Egy kis vörösbor hozzáadásával még intenzívebbé tehetjük az ízeket, míg a friss bazsalikom és kakkukfű autentikus mediterrán hangulatot kölcsönöz az ételnek.
Jó étvágyat kívánunk!