Extra gyors bolognai spagetti recept fél óra alatt

Szeretnél egy finom, házias ételt elkészíteni percek alatt? Az extra gyors bolognai spagetti tökéletes választás! Egy serpenyő, néhány alap hozzávaló és 30 perc – ennyi kell ahhoz, hogy egy ízletes, szaftos bolognait tálalj.Ideális rohanós hétköznapokra vagy egy gyors családi vacsorához!

Extra gyors bolognai spagetti
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 200 g trappista sajt (reszelt)
  • oregánó és majoranna ízlés szerint
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 4 evőkanál napraforgó étolaj
  • kb. 30 perc
  • Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre kevés étolajon.
  • Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a darált sertéshúst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
  • A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint ( só, kevés feketebors vagy fehér, oregánó és majoránna ízlés szerint).
  • Adjuk hozzá a felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Keverjük el alaposan, míg ha a hús szinte fehér nem lesz.
  • Ezután adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Ezt is jól dolgozzuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5 percenként alaposan kevergessük át a szószt.
  • Amíg készül a bolognai szósz, készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta. Kb. 6-8 perc alatt elkészül.
  • Ha kész a tészta leszűrjük, tálba tesszük.
  • Tálaláskor a tányérba friss főtt tésztát teszünk, amit bőségesen meglocsolunk a bolognai szósszal. Tetejére frissen reszelt sajtot teszünk.

Tipp: Az ételhez ínyenceknek jó kísérő lehet egy kis vörösbor pl. Kékfrankos.