Szeretnél egy finom, házias ételt elkészíteni percek alatt? Az extra gyors bolognai spagetti tökéletes választás! Egy serpenyő, néhány alap hozzávaló és 30 perc – ennyi kell ahhoz, hogy egy ízletes, szaftos bolognait tálalj.Ideális rohanós hétköznapokra vagy egy gyors családi vacsorához!

Hozzávalók: (4 személyhez)
- 60 dkg darált sertéshús
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 200 g trappista sajt (reszelt)
- oregánó és majoranna ízlés szerint
- só és fekete bors ízlés szerint
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg spagetti tészta
- 4 evőkanál napraforgó étolaj
Elkészítési idő:
- kb. 30 perc
Elkészítés menete:
- Vágjuk fel a hagymát finomra, és tegyük egy kisebb fazékba, pirítsuk üvegesre kevés étolajon.
- Ha a hagyma megpirult, adjuk hozzá a darált sertéshúst is, és nyomkodjuk szét, hogy ne egyben legyen.
- A húshoz adjuk hozzá a fűszereket, ízlés szerint ( só, kevés feketebors vagy fehér, oregánó és majoránna ízlés szerint).
- Adjuk hozzá a felvágott/préselt fokhagyma gerezdeket. Keverjük el alaposan, míg ha a hús szinte fehér nem lesz.
- Ezután adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt. Ezt is jól dolgozzuk át, majd tegyünk rá egy fedőt. Kb. 3-5 percenként alaposan kevergessük át a szószt.
- Amíg készül a bolognai szósz, készítsünk elő egy nagy fazekat, amibe a tésztát főzzük majd ki. Töltsük 3/4-ig vízzel, majd ízesítsük pár csipet sóval. Amikor elkezd forrni a víz, rakjuk bele a tésztát, és egy pici olajat, hogy ne ragadjon a tészta. Kb. 6-8 perc alatt elkészül.
- Ha kész a tészta leszűrjük, tálba tesszük.
- Tálaláskor a tányérba friss főtt tésztát teszünk, amit bőségesen meglocsolunk a bolognai szósszal. Tetejére frissen reszelt sajtot teszünk.
Tipp: Az ételhez ínyenceknek jó kísérő lehet egy kis vörösbor pl. Kékfrankos.
Jó étvágyat kívánunk!