Paradicsomos húsgombóc bolognai szósszal spagettivel

Próbáld ki a paradicsomos húsgombóc bolognai raguval receptet, hogy igazi olasz ízeket varázsolj az asztalra! A húsgombóc bolognai raguval egy klasszikus, olasz ihletésű fogás, amely minden családi asztalt meghódít. A szaftos húsgombócok és az ízletes, paradicsomos bolognai ragu tökéletes párosítást alkotnak, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Gyorsan elkészíthető, így hétköznapi vacsorákhoz és különleges alkalmakhoz is ideális. A gazdag, fűszeres ragu és a puha húsgombócok tökéletesen passzolnak friss tésztával és finom parmezán forgáccsal a tetején.

Paradicsomos - bolognai húsgombóc spagettivel
  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet feketebors
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
  • 1 dl víz
  • 40 dkg spagetti tészta
  • kb. 60 perc
  • A darált húst a vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, aszalt paradicsommal, tojással és parmezánnal elkeverjük.
  • Sózzuk, borsozzuk és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
  • A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk és egy nagy, sütőbe is tehető edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a húsgombócokat.
  • Ha a húsgombócok már szép színt kaptak, kivesszük őket és az edénybe öntjük a Maggi Klasszikus bolognai szószt, valamint a vizet és felforraljuk.
  • Amikor már felforrt a szósz, visszatesszük bele a húsgolyókat és így tesszük 180 fokos sütőbe 25 percre, hogy összesüljön.
  • A spagetti tésztát forró vízben 6-8 perc alatt forró vízben készre főzzük.
  • Az elkészült tésztát paradicsomos húsgombóccal és tetején reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

A paradicsomos húsgombóc bolognai raguval és spagettivel nagyon finom és olyan tartalmas, ha elfogyasztjuk garantáltan jól lakik az egész család.