Próbáld ki a paradicsomos húsgombóc bolognai raguval receptet, hogy igazi olasz ízeket varázsolj az asztalra! A húsgombóc bolognai raguval egy klasszikus, olasz ihletésű fogás, amely minden családi asztalt meghódít. A szaftos húsgombócok és az ízletes, paradicsomos bolognai ragu tökéletes párosítást alkotnak, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését. Gyorsan elkészíthető, így hétköznapi vacsorákhoz és különleges alkalmakhoz is ideális. A gazdag, fűszeres ragu és a puha húsgombócok tökéletesen passzolnak friss tésztával és finom parmezán forgáccsal a tetején.

Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 5 db aszalt paradicsom
- 1 db tojás
- 3 dkg parmezán sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet feketebors
- 3 evőkanál étolaj
- 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
- 1 dl víz
- 40 dkg spagetti tészta
Elkészítési idő:
- kb. 60 perc
Elkészítés menete:
- A darált húst a vöröshagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, aszalt paradicsommal, tojással és parmezánnal elkeverjük.
- Sózzuk, borsozzuk és az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
- A húsos masszából kisebb gombócokat formázunk és egy nagy, sütőbe is tehető edényben felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a húsgombócokat.
- Ha a húsgombócok már szép színt kaptak, kivesszük őket és az edénybe öntjük a Maggi Klasszikus bolognai szószt, valamint a vizet és felforraljuk.
- Amikor már felforrt a szósz, visszatesszük bele a húsgolyókat és így tesszük 180 fokos sütőbe 25 percre, hogy összesüljön.
- A spagetti tésztát forró vízben 6-8 perc alatt forró vízben készre főzzük.
- Az elkészült tésztát paradicsomos húsgombóccal és tetején reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
A paradicsomos húsgombóc bolognai raguval és spagettivel nagyon finom és olyan tartalmas, ha elfogyasztjuk garantáltan jól lakik az egész család.
Jó étvágyat kívánunk!