Különleges ebédre vagy vacsorára vágysz?A bolognai ricottás-spenótos cannelloni az egyik legfinomabb olasz tésztaétel, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz. Egyszerre krémes és szaftos, tökéletes választás az olasz konyha szerelmeseinek.

Hozzávalók: (4 személyhez)
- 250 gramm darált sertéshús
- 1 evőkanál étolaj
- 200 gramm vörösbab konzerv
- 100 gramm csemege kukorica konzerv
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm paradicsompüré
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 2 csipet morzsolt bazsalikom
- 150 gramm spagetti tészta
- 5 gramm parmezán sajt
Elkészítési idő:
- 35 perc
Elkészítés menete:
- A hagymát vágd finomra és egy magas falú serpenyőben pirítsd aranybarnára.
- Add hozzá a darált húst. Sózd és borsozd, majd pirítsd meg.
- Add hozzá a fokhagymát, a vörösbabot, a kukoricát és öntsd fel a paradicsompürével. Keverd el.
- Add hozzá az oregánót, a bazsalikomot és ízlés szerint még sót. Keverd el és főzd kb. 10 percig
- Fogyaszd főtt tésztával és reszelj a tetejére egy kis parmezán sajtot is.
Forrás: https://www.ritafoldi.hu/babos-kukoricas-bolognai-spagetti/
Jó étvágyat kívánunk!