Kukoricás-babos bolognai spagetti

Különleges ebédre vagy vacsorára vágysz?A bolognai ricottás-spenótos cannelloni az egyik legfinomabb olasz tésztaétel, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz. Egyszerre krémes és szaftos, tökéletes választás az olasz konyha szerelmeseinek.

  • 250 gramm darált sertéshús
  • 1 evőkanál étolaj
  • 200 gramm vörösbab konzerv
  • 100 gramm csemege kukorica konzerv
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm paradicsompüré
  • 2 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 2 csipet morzsolt bazsalikom
  • 150 gramm spagetti tészta
  • 5 gramm parmezán sajt
  • 35 perc
  • A hagymát vágd finomra és egy magas falú serpenyőben pirítsd aranybarnára.
  • Add hozzá a darált húst. Sózd és borsozd, majd pirítsd meg.
  • Add hozzá a fokhagymát, a vörösbabot, a kukoricát és öntsd fel a paradicsompürével. Keverd el.
  • Add hozzá az oregánót, a bazsalikomot és ízlés szerint még sót. Keverd el és főzd kb. 10 percig
  • Fogyaszd főtt tésztával és reszelj a tetejére egy kis parmezán sajtot is.

Forrás: https://www.ritafoldi.hu/babos-kukoricas-bolognai-spagetti/