Bolognai ricottás-spenótos cannelloni recept

Különleges ebédre vagy vacsorára vágysz?A bolognai ricottás-spenótos cannelloni az egyik legfinomabb olasz tésztaétel, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz. Egyszerre krémes és szaftos, tökéletes választás az olasz konyha szerelmeseinek.

Bolognai ricottás-spenótos canelloni recept
  • 15 dkg mélyhűtött spenót
  • 0.5 kg ricotta
  • 16 db cannelloni tészta
  • 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
  • 1 csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 45 perc
  • A ricottát elkeverjük a sóval, a kiolvasztott, lecsöpögtetett spenóttal és a lereszelt fokhagymával.
  • Megtöltjük a cannellonikat a ricottás krémmel.
  • Egy hőálló, négyszögletes tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal és 3 evőkanál szósszal.
  • Belefektetjük a cannellonikat, leöntjük a szósszal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.