Különleges ebédre vagy vacsorára vágysz?A bolognai ricottás-spenótos cannelloni az egyik legfinomabb olasz tésztaétel, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz. Egyszerre krémes és szaftos, tökéletes választás az olasz konyha szerelmeseinek.

Hozzávalók: (4 személyhez)
- 15 dkg mélyhűtött spenót
- 0.5 kg ricotta
- 16 db cannelloni tészta
- 1 üveg Maggi Klasszikus bolognai szósz
- 1 csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítési idő:
- 45 perc
Elkészítés menete:
- A ricottát elkeverjük a sóval, a kiolvasztott, lecsöpögtetett spenóttal és a lereszelt fokhagymával.
- Megtöltjük a cannellonikat a ricottás krémmel.
- Egy hőálló, négyszögletes tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal és 3 evőkanál szósszal.
- Belefektetjük a cannellonikat, leöntjük a szósszal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!