Fedezd fel a bolognai spagetti új, izgalmas változatát gombával megbolondítva! Az ízletes paradicsomszósz és a zamatos gombák tökéletes harmóniája egy igazán különleges fogást varázsolj az asztalra. Tökéletes egy hétköznapi vacsorához vagy akár vendégváró menünek is. Próbáld ki a bolognai spagetti gombával receptet!

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál 20%-os tejföl
- 2 darab sárgarépa
- 1 csipet tengeri só
- 30 dkg spagetti-tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 adag friss bazsalikom
- 1 db sűrített paradicsom konzerv
- 15 dkg tisztított és felszeletelt csiperkegomba
- 1 csipet szárított oregánó
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő:
- kb. 40 perc
Elkészítés menete:
- Készítsük el a gombás bolognai-szószt:
- A hagymát apróra vágom, majd egy kevés olívaolajon megdinsztelem.
- Hozzáadom a darált sertéshúst és a fűszereket, majd készre sütöm.
- Ezután a felszeletelt és megtisztított gombát és nagyon apróra vágott répát hozzáteszem.
- Hozzáöntöm a paradicsomot, és hagyom még egyet rottyanni.
- Sós forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt készre főzöm a spagettit.
- Tésztával és reszelt sajttal tálalom.
Jó étvágyat kívánunk!