Imádni Fogod! Így készítsd el a tökéletes bolognai spagettit gombával

Fedezd fel a bolognai spagetti új, izgalmas változatát gombával megbolondítva! Az ízletes paradicsomszósz és a zamatos gombák tökéletes harmóniája egy igazán különleges fogást varázsolj az asztalra. Tökéletes egy hétköznapi vacsorához vagy akár vendégváró menünek is. Próbáld ki a bolognai spagetti gombával receptet!

Bolognai spagetti gombával
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál 20%-os tejföl
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 csipet tengeri só
  • 30 dkg spagetti-tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 adag friss bazsalikom
  • 1 db sűrített paradicsom konzerv
  • 15 dkg tisztított és felszeletelt csiperkegomba
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • kb. 40 perc
  • Készítsük el a gombás bolognai-szószt:
    • A hagymát apróra vágom, majd egy kevés olívaolajon megdinsztelem.
    • Hozzáadom a darált sertéshúst és a fűszereket, majd készre sütöm.
    • Ezután a felszeletelt és megtisztított gombát és nagyon apróra vágott répát hozzáteszem.
    • Hozzáöntöm a paradicsomot, és hagyom még egyet rottyanni.
  • Sós forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt készre főzöm a spagettit.
  • Tésztával és reszelt sajttal tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük