Szereted a klasszikus bolognai spagettit, de gluténmentes étrendet követsz? Jó hírünk van! A gluténmentes bolognai spagetti tökéletes választás mindazok számára, akik nem szeretnének lemondani a hagyományos olasz ízekről, de fontos számukra a gluténmentes táplálkozás.

Ez a gluténmentes spagetti nemcsak egészségesebb alternatíva, hanem rendkívül finom is! Kiváló minőségű, gluténmentes tésztából készül, amely tökéletesen felveszi a sűrű, fűszeres bolognai szószt. A darált hús, a paradicsom, a hagyma és a fokhagyma ízei harmonikusan egyesülnek ebben a klasszikus, de gluténmentes fogásban.
Akár lisztérzékeny vagy, akár csak kerülöd a glutént, a gluténmentes bolognai spagetti kiváló választás egy gyors és tápláló ebédhez vagy vacsorához. Könnyen elkészíthető, tápláló, és garantáltan minden családtag kedvence lesz.
Hozzávalók: (5 személyhez)
- 400 g gluténmentes Barilla tészta
- 1 kg darált sertéshús
- 1 nagyobb vöröshagyma
- oregánó és bazsalikom
- 2 teáskanál só
- fél liter sűrített paradicsom
- reszelt tappista sajt a készétel tetejére
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A víz felforrása után
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük
- Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk.
- Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ha nagyon sűrű egy minimális vízzel felhigíthatjuk a paradicsomszószt.
- Lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 20 perc), ha szükséges további vizzel pótolom.
- A legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összeforralom.
Tipp: Az ételhez ínyenceknek jó kísérő lehet egy kis vörösbor pl. Kékfrankos.
Jó étvágyat kívánunk!
