Glutémentes bolognai spagetti recept egyszerűen

Szereted a klasszikus bolognai spagettit, de gluténmentes étrendet követsz? Jó hírünk van! A gluténmentes bolognai spagetti tökéletes választás mindazok számára, akik nem szeretnének lemondani a hagyományos olasz ízekről, de fontos számukra a gluténmentes táplálkozás.

Gluténmentes bolognai spagetti recept egyszerűen
Gluténmentes bolognai spagetti recept egyszerűen

Ez a gluténmentes spagetti nemcsak egészségesebb alternatíva, hanem rendkívül finom is! Kiváló minőségű, gluténmentes tésztából készül, amely tökéletesen felveszi a sűrű, fűszeres bolognai szószt. A darált hús, a paradicsom, a hagyma és a fokhagyma ízei harmonikusan egyesülnek ebben a klasszikus, de gluténmentes fogásban.

Akár lisztérzékeny vagy, akár csak kerülöd a glutént, a gluténmentes bolognai spagetti kiváló választás egy gyors és tápláló ebédhez vagy vacsorához. Könnyen elkészíthető, tápláló, és garantáltan minden családtag kedvence lesz.

  • 400 g gluténmentes Barilla tészta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • oregánó és bazsalikom
  • 2 teáskanál só
  • fél liter sűrített paradicsom
  • reszelt tappista sajt a készétel tetejére
  • kb. 50 perc
  • A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A víz felforrása után
  • A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük
  • Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk.
  • Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ha nagyon sűrű egy minimális vízzel felhigíthatjuk a paradicsomszószt.
  • Lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 20 perc), ha szükséges további vizzel pótolom.
  • A legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összeforralom.

Tipp: Az ételhez ínyenceknek jó kísérő lehet egy kis vörösbor pl. Kékfrankos.