Ha bolognai spagettit készítesz, a fűszerezés a lelke mindennek! Egy jól eltalált ízkombináció nemcsak az étel élvezetét fokozza, hanem segíthet abban is, hogy a házi bolognai szósz pont olyan legyen, mint egy olasz nagymama konyhájában. Ebben a cikkben 12 kipróbált fűszertippet mutatunk be, amelyekkel a bolognai spagetti recepted garantáltan a család kedvence lesz.
1. Bazsalikom – az olasz klasszikus

Friss vagy szárított formában is kiváló. A bazsalikom édeskés aromája tökéletesen kiegészíti a paradicsomos szószt.
2. Oregánó – a pizza után a bolognai is imádja

Az oregánó a paradicsomos ételek elengedhetetlen fűszere. Egy teáskanál elég belőle, hogy intenzívebbé váljon az ízvilág.
3. Fokhagyma – az ízrobbanás titka

A friss tört fokhagyma nemcsak illatot, hanem karakteres mélységet is ad a bolognai mártásnak.
4. Rozmaring – ha mediterrán karakterre vágysz

A rozmaring fenyős, kissé citrusos íze különleges dimenziót ad a húshoz.
5. Kakukkfű – a hús legjobb barátja

A kakukkfű remekül passzol a darált marhahúshoz, és felerősíti a bolognai szósz egyedi ízét.
6. Babérlevél – a titkos összetevő

Főzés közben dobd bele, de tálalás előtt távolítsd el. A babérlevél mélyebb, összetettebb ízt eredményez.
7. Frissen őrölt fekete bors – ne spórolj vele!

A fekete bors pikánssá teszi az ételt, és fokozza a többi fűszer hatását.
8. Chilipehely – ha egy kis csípősségre vágysz

Egy csipet chilipehely életre kelti az egész szószt. Csak óvatosan adagold!
9. Szerecsendió – a finom háttérízért

Különösen akkor érdemes használni, ha egy kevés tejet vagy tejszínt is adsz a szószhoz – mint az eredeti bolognai ragu esetében.
10. Petrezselyem – a friss zöld ízért

A tálaláskor megszórt friss petrezselyem nemcsak díszít, de frissíti is a fogást.
11. Cukor – igen, cukor!

Egy csipet cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát – ettől lesz igazán harmonikus az ízhatás.
12. Só – az alap, de nem mindegy, hogyan

Használj tengeri sót vagy himalája sót, és mindig a végén ízesíts, hogy tökéletesen beállíthasd az ízeket.
A tökéletes bolognai spagetti kulcsa a kiegyensúlyozott fűszerezés. Használj bátran többféle olasz fűszert, és próbálj ki új kombinációkat! Ezekkel a tippekkel nemcsak a saját receptedet tökéletesítheted, hanem felhasználhatod más étel elkészítése esetén is!
Jó étvágyat kívánunk!
