Menzás bolognai – a gyerekkor klasszikusa felejthetetlen ízekkel

A menzás bolognai – az étel, ami mindenkinél emlékeket ébreszt. Most megmutatom, hogyan készítheted el otthon úgy, hogy megmaradjon a nosztalgia, de az ízélmény messze túlszárnyalja az iskolai menzát!.

Most megmutatom, hogyan készítheted el a menzás bolognai házi, ízletes változatát, ahol a retró hangulat találkozik a modern konyha friss alapanyagaival.
Gyors, kiadós és garantáltan mosolyt csal az arcodra – akár gyerekkori emlék, akár új kedvenc lesz a család asztalán.

  • 30 dkg spagetti tészta
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 db magyaros vagdalthús konzerv
  • 2 dl víz
  • fél evőkanál oregánó
  • fél evőkanál bazsalikom
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • fél teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál sertészsír a pirításhoz
  • 1 evőkanál sertészsír az összeforgatáshoz
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • kb.25 perc
  • A magyaros vagdalt hús kinyomjuk a konzervből és apró kockára vágjuk.
  • Egy serpenyőben egy evőkanál zsíron a felkockázott vagdalthús lepirítjuk.
  • A lepirított vagdalthoz hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, fél evőkanál bazsalikomot és fél evőkanál oregánót, majd jól eldolgozzuk és tovább pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a paradicsompürét és alaposan eldolgozzuk, ezután pedig felöntjük 2 dl vízzel és átforgatjuk. Majd felforraljuk az így elkészült szószt. Ha sűrűnek találjuk, akkor víz hozzáadásával higíthatjuk.
  • Közben sós vízben a spagettit készre főzzük. A forrástól számított 8-10 perc alatt készül el a tészta.
  • Az készült főtt spagettit a raguba tesszük és jól átforgatjuk. 5 percig fedjük le a serpenyőt, akkor a tészta jól magába szívja a szószt.
  • Ezután tegyünk bele 1 evőkanál zsírt és jól pirítsuk le az egészet ismét.
  • Frissen, melegen tálaljuk. A tetejére ízlés trappista sajtot reszlhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük