A menzás bolognai – az étel, ami mindenkinél emlékeket ébreszt. Most megmutatom, hogyan készítheted el otthon úgy, hogy megmaradjon a nosztalgia, de az ízélmény messze túlszárnyalja az iskolai menzát!.

Most megmutatom, hogyan készítheted el a menzás bolognai házi, ízletes változatát, ahol a retró hangulat találkozik a modern konyha friss alapanyagaival.
Gyors, kiadós és garantáltan mosolyt csal az arcodra – akár gyerekkori emlék, akár új kedvenc lesz a család asztalán.
Hozzávalók: (3 személyre)
- 30 dkg spagetti tészta
- 15 dkg paradicsompüré
- 2 db magyaros vagdalthús konzerv
- 2 dl víz
- fél evőkanál oregánó
- fél evőkanál bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 evőkanál kristálycukor
- fél teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál sertészsír a pirításhoz
- 1 evőkanál sertészsír az összeforgatáshoz
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő:
- kb.25 perc
Elkészítés menete:
- A magyaros vagdalt hús kinyomjuk a konzervből és apró kockára vágjuk.
- Egy serpenyőben egy evőkanál zsíron a felkockázott vagdalthús lepirítjuk.
- A lepirított vagdalthoz hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, fél evőkanál bazsalikomot és fél evőkanál oregánót, majd jól eldolgozzuk és tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsompürét és alaposan eldolgozzuk, ezután pedig felöntjük 2 dl vízzel és átforgatjuk. Majd felforraljuk az így elkészült szószt. Ha sűrűnek találjuk, akkor víz hozzáadásával higíthatjuk.
- Közben sós vízben a spagettit készre főzzük. A forrástól számított 8-10 perc alatt készül el a tészta.
- Az készült főtt spagettit a raguba tesszük és jól átforgatjuk. 5 percig fedjük le a serpenyőt, akkor a tészta jól magába szívja a szószt.
- Ezután tegyünk bele 1 evőkanál zsírt és jól pirítsuk le az egészet ismét.
- Frissen, melegen tálaljuk. A tetejére ízlés trappista sajtot reszlhetünk.
Jó étvágyat kívánunk!
