Unod már a szokásos vasárnapi menüt? Akkor engedd meg, hogy bemutassuk a bolognai rántott csirkecombbal receptet, ami garantáltan feldobja az étkezéseket! Képzeld el a ropogósra sült csirkecombot, amit egy gazdag, paradicsomos, sajttal megbolondított bolognai ragú koronáz meg – mindez egy tányéron!

A bolognai rántott csirkecombbal recept ideális választás, ha valami extrára vágysz, de nem akarsz órákat a konyhában tölteni. Tökéletes választás vendégvárónak, gyerekek és felnőttek kedvence egyaránt. Látványos, ínycsiklandó mégis egyszerűen elkészíthető fogás. Ha valóban maradandó kulináris élményre vágysz, ne hagyd ki ezt a különleges kombinációt! Próbáld ki még ma, és garantáltan felkerül a kedvencek listájára.
Hozzávalók: (4 személyre)
A bolognai szószhoz:
- 40 dkg darált sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag bolognai szósz
- 5 dl sűrű paradicsomlé
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
Rántott csirkecombhoz:
- 12 db csirkecombfilé
- ízlés szerint só, vegeta
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 5 db tojás
- növényi étolaj a sütéshez
Tészta elkészítéséhez:
- 50 dkg szarvacska tészta
- reszelt trappista sajt ízlés szerint
Elkészítési idő:
- kb. 50 perc
Elkészítés menete:
- Sós vízben főzzük ki a szarvacska tésztát, amít szűrjünk le.
- Az olívaolajon pirítsuk meg a darált húst, majd öntsük hozzá a fokhagymát.
- Beleöntjük a paradicsomlevet, beleszórjuk a bolognai alapport és a fűszerekkel készre főzzük.
- A combfiléket csontozzuk ki. A húsokat enyhén besózzuk, majd lisztbe, tojásba és prézlibe forgatva kipanírozzuk és forró olajban kisütjük.
- Tálaláskor a szedjünk tányérra a kifőtt tésztából, ízlés szerint bolognai mártást teszünk rá, megszórjuk reszelt sajttal és mellérakjuk a rántott combfiléket.
Tipp: Ha nincs otthon tészta, helyettesíthető petrezselymes főtt burgonyával is.
Jó étvágyat kívánunk!
