A bolognai leves titka: sűrű, laktató és ellenállhatatlanul finom

Ha szereted a klasszikus bolognai ragut, akkor képzeld el ugyanezt az ízvilágot egy sűrű, melengető, kanalazható formában: ez a bolognai leves! Egy tálban benne van minden, amitől a bolognai varázslatos – zamatos hús, illatos paradicsomszósz, olasz fűszerek és a tészta mennyei harmóniája.

Nemcsak laktató, de pillanatok alatt belopja magát a család kedvencévé. A bolognai leves igazi egytálétel, ami egy hideg estén pont azt adja, amire vágysz: melegséget, ízt és teljességet..

A villámgyors elkészítés mellett ez az étel egészséges és laktató is, így hétköznap estére vagy vendégvárónak is ideális. Próbáld ki most, és garantáltan nem marad belőle másnapra!

  • 1 kg csirke (egy kisebb bontott csirke)
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 10 dkg spagetti tészta
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 szál rozmaring
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál oregánó (apróra vágott)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db zöldhagyma (szárával együtt)
  • só ízlés szerint
  • 1 kiskanál örölt fekete bors
  • kb.90 perc
  • Az egész csirkét megmossuk, kis darabokra vágjuk.
  • A felforrósított olajon először a vöröshagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk.
  • Felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és felforraljuk.
  • Kislángon 1 óra alatt puhára főzzük a húst a hozzáadott fűszerekkel.
  • Főzés közben paradicsomot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felkarikázzuk.
  • A megfőtt csirkét levétől leszűrjük, kicsontozzuk, és metéltre vágva visszatesszük az átszűrt levesbe.
  • Hozzáadjuk a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagyma karikákat, és az apróra tördelt spagettit.
  • Kislángon továbbfőzzük. Ha a levét túlságosan elfőné, adunk hozzá forró vizet.
  • Mikor a tészta már teljesen megfőtt, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, és az apróra vágott zöldfűszereket.
  • Ízesítsük ha szükséges, sóval és borssal. Együtt forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  • Ha kész az étel egy nagyon finom lakató és tápláló ételt kapunk. Forrón tálaljuk.
  • Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztával is remekül működik.
  • A leves hűtőben jól eltartható és később felmelegítve is fogyasztható.