Ha szereted a klasszikus bolognai ragut, akkor képzeld el ugyanezt az ízvilágot egy sűrű, melengető, kanalazható formában: ez a bolognai leves! Egy tálban benne van minden, amitől a bolognai varázslatos – zamatos hús, illatos paradicsomszósz, olasz fűszerek és a tészta mennyei harmóniája.
Nemcsak laktató, de pillanatok alatt belopja magát a család kedvencévé. A bolognai leves igazi egytálétel, ami egy hideg estén pont azt adja, amire vágysz: melegséget, ízt és teljességet..
A villámgyors elkészítés mellett ez az étel egészséges és laktató is, így hétköznap estére vagy vendégvárónak is ideális. Próbáld ki most, és garantáltan nem marad belőle másnapra!

Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg csirke (egy kisebb bontott csirke)
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 10 dkg spagetti tészta
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 1 szál rozmaring
- 40 dkg paradicsom
- 2 evőkanál oregánó (apróra vágott)
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db zöldhagyma (szárával együtt)
- só ízlés szerint
- 1 kiskanál örölt fekete bors
Elkészítési idő:
- kb.90 perc
Elkészítés menete:
- Az egész csirkét megmossuk, kis darabokra vágjuk.
- A felforrósított olajon először a vöröshagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk.
- Felöntjük másfél liter vízzel, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és felforraljuk.
- Kislángon 1 óra alatt puhára főzzük a húst a hozzáadott fűszerekkel.
- Főzés közben paradicsomot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felkarikázzuk.
- A megfőtt csirkét levétől leszűrjük, kicsontozzuk, és metéltre vágva visszatesszük az átszűrt levesbe.
- Hozzáadjuk a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagyma karikákat, és az apróra tördelt spagettit.
- Kislángon továbbfőzzük. Ha a levét túlságosan elfőné, adunk hozzá forró vizet.
- Mikor a tészta már teljesen megfőtt, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, és az apróra vágott zöldfűszereket.
- Ízesítsük ha szükséges, sóval és borssal. Együtt forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
- Ha kész az étel egy nagyon finom lakató és tápláló ételt kapunk. Forrón tálaljuk.
Tippek:
- Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztával is remekül működik.
- A leves hűtőben jól eltartható és később felmelegítve is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánunk!
