Ha imádod az olaszos ízeket, de nincs óráid a konyhában álldogálni, akkor a gombás bolognai spagetti a te fogásod! Ez a recept 20 perc alatt elkészül, mégis olyan ízélményt ad, mintha egy olasz étteremben ennéd Olaszország szívében. A szaftos paradicsomos alap és a friss gomba tökéletes párost alkotnak, amitől minden falat egy kulináris utazás. Nincs szükség bonyolult hozzávalókra, minden megtalálható a közeli boltban.
A villámgyors elkészítés mellett ez az étel egészséges és laktató is, így hétköznap estére vagy vendégvárónak is ideális. Próbáld ki most, és garantáltan nem marad belőle másnapra!

Hozzávalók: (3 személyre)
- 1 tasak Maggi Bolognai spagetti alap
- 250 g spagetti száraztészta
- fél liter víz
- 1 teáskanál feketebors
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 evőkanál étolaj
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő:
- kb.20 perc
Elkészítés menete:
- Tészta elkészítése: Főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint.
- Gomba előkészítése: Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk apróbb szeletekre. Melegítsük fel a napraforgóolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg. Miután megpirult ízesítsük egy kevés sóval és borssal.
- Bolognai szósz elkészítése: Öntsünk fél liter vizet a pirított gombára, majd a Maggi Bolognai spagetti alapot adjuk hozzé és főzzük össze.
- Tálalás: Főtt spagettire halmozd a gombás-bolonai szószt és szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Tippek:
- Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztával is remekül működik.
- Maradékot másnap melegítve még finomabb.
Jó étvágyat kívánunk!
