20 perces verhetetlen gombás bolognai spagetti recept

Ha imádod az olaszos ízeket, de nincs óráid a konyhában álldogálni, akkor a gombás bolognai spagetti a te fogásod! Ez a recept 20 perc alatt elkészül, mégis olyan ízélményt ad, mintha egy olasz étteremben ennéd Olaszország szívében. A szaftos paradicsomos alap és a friss gomba tökéletes párost alkotnak, amitől minden falat egy kulináris utazás. Nincs szükség bonyolult hozzávalókra, minden megtalálható a közeli boltban.

A villámgyors elkészítés mellett ez az étel egészséges és laktató is, így hétköznap estére vagy vendégvárónak is ideális. Próbáld ki most, és garantáltan nem marad belőle másnapra!

gombás- bolognai spagetti
  • 1 tasak Maggi Bolognai spagetti alap
  • 250 g spagetti száraztészta
  • fél liter víz
  • 1 teáskanál feketebors
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • kb.20 perc
  • Tészta elkészítése: Főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint.
  • Gomba előkészítése: Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk apróbb szeletekre. Melegítsük fel a napraforgóolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a gombát és pirítsuk meg. Miután megpirult ízesítsük egy kevés sóval és borssal.
  • Bolognai szósz elkészítése: Öntsünk fél liter vizet a pirított gombára, majd a Maggi Bolognai spagetti alapot adjuk hozzé és főzzük össze.
  • Tálalás: Főtt spagettire halmozd a gombás-bolonai szószt és szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal.
  • Teljes kiőrlésű vagy gluténmentes tésztával is remekül működik.
  • Maradékot másnap melegítve még finomabb.